Wednesday, 13 April 2016

Lelujen vallankumous...

Miten yhdistää visualistin silmää miellyttävä koti ja lapsen lelut?! Kas, siinä pulma. Ja todella iso pulma se kuulkaas onkin. Vaikka meidän koti aika musta-valkoinen onkin, typyllä on leluja kaikissa maailman väreissä. Ja niin saakin olla. En mitenkään halua rajoittaa leluja ja/tai leikkejä, MUTTA leikkien loputtua haluan lelut piiloon johonkin. En ymmärrä miten muut ihmiset elävät niiden lelujen kanssa? Voitte vinkata tuonna kommenttiboxiin miten te tulette toimeen... :D Tästä pulmastani on nyt sitten seurannut vimmattu googletus ja erilaisten ideoiden pohtiminen. Mikä olisi paras, kätevin, halvin, kestävin tapa säilyttää leluja, jotka kuitenkin ovat käytössä päivittäin.

Tällä hetkellä olohuoneen nurkassa on kaksi koria (erilaista ja erikokoista, voih!) joissa leluja säilytetään. Yleensä osa on lattialla, koska ne eivät noihin kahteen koriin mahdu. Tupla voih! Vaihtoehtoja lelujen säilytykseen on monia, varmasti yhtä monta kuin on kärsivää (ja vähemmän kärsivää) äitiäkin. Minä haluaisin sinne nurkkaan, jonkin olohuoneen yleisilmeeseen sopivan jutun, mutta en vain oikein tiedä minkä...

Tässä olisi erilaisia vaihtoehtoja. Eniten tietenkin houkuttaisi tuo Ikean rahi, jonka sisällä on säilytystilaa, mutta tietysti se on myös kallein vaihtoehto. Materiaali olisi sama kuin sohvassa, joten se istuisi olohuoneen ilmeeseen enemmän kuin hyvin. Sille olisi tietysti myös käyttöä sen jälkeen, kun leluja ei enää tarvitse siellä säilöä. Sinnehän voi laittaa ylimääräisiä tyynyjä, viltin tms. Eli se olisi kyllä myös kestävä vaihtoehto. Toinen aika kiva olisi tuo Ikean apupöytä, jonka kannen alle mahtuisi iso kasa leluja. Sen voisi maalata mieleisellään värillä - eli meidän tapauksessa valkoisella, harmaalla tai mustalla. :) Jotenkin nämä "aikuismaisemmat" vaihtoehdot tuntuvat paremmilta.Halpa ja helppo olisi tämä Clas Ohlsonin raidallinen pyykkikori. Sinnehän saisi aika paljonkin leluja. Raidallinen kuosi sopisi myös hyvin olohuoneen tyynynpäällisiin sekä typyn keinuhevoseen. Ainoa miinus on, että siinä ei ole kantta. Onkohan siinä sellainen kiristysnyöri päällä... En nimittäin halua, että lelut näkyvät korista. Sama ongelma on TellKiddon iiiiiiiihanassa paperipussissa. Se on todella kiva ja kuvia on erilaisia, tuo TOYS tietenkin sopivin tähän. Mahtaako tuollainen paperipussi vaan  kestää kauhean kauan, varsinkaan päivittäisessä käytössä?Sitten olisi vielä pari lapsen mielestä varmasti kivaa vaihtoehtoa... Nämä eivät oikeastaan sovi meille kauhean hyvin, mutta halusin sisällyttää ne juttuun, jos joku etsii esimerkiksi lastenhuoneeseen säilytysratkaisuja. Sinne nämä ehkä sopisivat paremmmin... Legolaatikko on hauska ja erityisesti varmaan poikien mielestä. Niitä saa monessa eri värissä, joten käyvät moneen makuun. Matkalaukkusetti on Bloomingvillen ja niin suloinen. Tuollaiset pahviset matkalaukut ovat erittäin kauniit, käytännöllisyydestä en niin tiedä. :) Sopivat ehkä kuitenkin paremmin hyllyille koristeeksi.

En nyt oikein tiedä pääsinkö tämän kirjoituksen kanssa mihinkään muualle kuin ojasta allikkoon, kun löysin näin paljon vaihtoehtoja. Ha hah! Onneksi olen tunnetusti harkitseva ostaja, joten ehdin pähkäillä näitä vielä seuraavat pari viikkoa. Ainakin. Tai ehkä Lapsimessuilta löytyy joku uusi, vieläkin kivampi idea... ;)
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...