Saturday, 18 June 2016

Uudessa kodissa...

Vihdoinkin! Muutto on ohi, laatikot on purettu ja uuteen kotiin on asetuttu taloksi. Tämä on ensimmäinen kerta, kun saan tietokoneen auki - viikko muuton jälkeen. :) Vähän on ollut haipakkaa... Voitte varmaan uskoa! Haluaisin tietenkin kertoa teille kaiken kaikesta, mutta en taida edes pystyä kuvailemaan miten ihanaa täällä on. Yritän kuitenkin, muuten tämä postaus jää aika lyhyeksi. Ha hah! Hei, ja huomasittehan jo uuden bannerin? Uusi koti, uudet kuvat, uusi banneri.

Muutimme siis rivariin (unelmieni täyttymys!) ja se on melkein uusi, rakennettu vuonna 2014. Ulko-oven avatessa pystyi melkein haistamaan maalin ja puun. Sellaiseen pohjaan on ihana alkaa rakentaa omaa kotia. Toimme mukanamme melkein kaikki vanhan kodin huonekalut, paitsi minun vanhan kirjoituspöytäni. Se ei vaan enää sopinut tyyliini, enkä myöskään tiedä miten se oltaisiin kannettu yläkertaan. :) Kaikki muu oli ihan sopivaa, joten miksei. Annoin tavaroille uusia koteja ja se sai ne näyttämään uusilta. Esimerkiksi keittössä ollut musta senkki on nyt olohuoneessa ja toimii paremmin kuin hyvin, vai mitä?


Meillä on nyt tosi paljon enemmän tilaa - fyysistä tilaa, säilytystilaa, tilaa! Neliöitä tuli lisää kolmisenkymmentä ja kaappeja varmaan saman verran. :) Nyt vaan tarvitsisi löytää oikea tavara oikealla hetkellä kaikista näistä kaapeista. Ha hah! Tarvitsen makuuhuoneeseen pari lipastoa korvaamaan kirjoituspöydän tilaa. Siellä oli askarteluvälineitä, koristeita jne. ja ne eivät auta ketään isossa Ikea kassissa kaapin perukoilla. Myös tärkeät paperit tarvitsevat järkevän tilan, josta ne löytää, kun niitä tarvitaan. Ikea täältä tullaan... Kaiken tämän lisätilan myötä myös pieni neitimme sai oman huoneen. Eihän hän siellä vielä kauheasti oleskele, mutta se on kuitenkin hänen oma tilansa ja siellä on nyt pinnasänky, lipasto sekä pari muuta huonekalua. Ja tietenkin kasapäin leluja. Värimaailma on hyvinkin musta-valkoinen ja kaipaa vähän jotain piristettä. Kenties sinne voisi laittaa keltaista. Tai ehkä siirrän mintun sinne myöhemmin. Katsotaan mitä keksitään...


Valoa riittää sateisenakin päivänä ja aurinkoisena päivänä koko olohuone kylpee auringossa aamusta asti. Olohuone sai pitää minttuisen ilmeensä vielä vähän pidempään. Yleensähän olisin vaihtanut tekstiilejä jo kolme kertaa tässä ajassa, mutta tuo minttu on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Se saa siis raikastaa olohuonetta ainakin siihen asti kunnes tarvitaan vähän tummempia syksyn sävyjä. Huoneet ovat kaikki yllättävän isoja. Ainoastaan keittiö olisi hyötynyt parista lisäneliöstä. Ruokapöytämme on nimittäin kiinni seinässä ja sen ääreen mahtuu vain kaksi tuolia ja neidin syöttötuoli. Pyöreä pöytä saattaisi mahtua tilaan parhaiten... Mistäköhän sellaisen taikoisi tähän väliin?! :)Ja sokerina pohjalla on tietenkin oma piha. Se on tässä kaikessa varmasti parasta. Olen ollut niiiiiiiin fiiliksissä pihan kanssa. Olohuoneesta johtaa ovi terassille, joka on itse asiassa yllättävän iso! Sinne mahtuisi varmasti se meidän ruokapöytäkin! Ehkä se pääseekin sinne esimerkiksi tupareissa. ;) Terassin jälkeen tulee pieni nurmialue ja ympärillä on puinen aita. Täydellinen pieni oasis, jossa saa upottaa sormet multaan tai nauttia aurinkoisesta päivästä kylmän juoman kera. Nurmikko on nyt leikattu, ensimmäiset kukat (viininpunainen kosmos, hopeaputous ja upea koristebataatti) on istutettu ja ihana pieni rottinkipöytä ja tuolit aseteltu terassille valmiiksi kesää ja aurinkoisia päiviä varten. Rakentamani vitriinikaappi, joka oli ennen pikkuneidin vaatekaappi löysi uuden kodin pihalta ja nyt siellä on ruukkuja, lyhtyjä ja muuta puutarhamateriaalia.

Nopeimmat päivitykset kotoa löytyvät nykyään Instagramista. Minua voi seurata nimellä @elisa_homeiswheretheheartis. Tervetuloa meille!

4 comments:

 1. Onnea uuteen kotiin! Kauniilta näyttää :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Tini!!! Kiva, että näyttää hyvältä.

   Delete
 2. Kaunista minustakin!!! Kiitos ihanasta blogistasi! Mistähän on nuo mintut ihanuudet olkkarissa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos sinulle kauniista sanoista! Kiva, että tykkäät. Ihanuudet on Jyskistä (viltti) ja H&M Homesta (tyynyt).

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...