Tuesday, 21 July 2015

Nyt syödään...

Viime viikolla pieni tyttömme pääsi kunnioitettavaan neljän kuukauden ikään. :) Se on monille vauvoille tärkeä virstanpylväs sillä useat aloittavat silloin kiinteiden ruokien maistelun. Ja niin teemme myös me! Kävimme neuvolassa ja vaikka pikku pupu onkin kasvanut hienosti, hän tuntuu nälkäiseltä, joten saimme "luvan" aloittaa kiinteiden ruokien maistelu nyt jo. Tuntui, että kolmen kuukauden kohdalla hän hankki kellon ja alkoi syömään kahden tunnin välein. Ennen saattoi mennä kolme tai neljäkin tuntia syömisten välissä, mutta ehei, nyt kaksi tuntia oli maksimi. Laskin maitomäärääkin, koska hän söi niin usein, mutta silti painoa oli silti tullut kuukaudessa kilon verran. Oops! Hän oli kuitenkin ihan sopivasti käyrillä ja strategiset mitat ovat nyt piirun verran yli 7kg ja 63,5cm.

Nelikuukautinen on erittäin kiinnostunut maailmasta eikä millään haluaisi maata sohvalla tai sylissä vaan yrittää nousta istumaan kaikin voimin. Se ei kuitenkaan ihan vielä onnistu. Vatsalla ollessaan hän on terhakkaasti pystyssä ja keksi toissa iltana, että nostaessaan pyllyn ilmaan ja työntäessään käsillään hän pääsee mukavasti mönkimään takaperin. Ha hah! Oli aika hauskaa katsottavaa. Kääntyä hän ei vielä osaa, mutta se on varmasti vain ajan kysymys. Pieni pylly meinasi nimittäin kaatua sivulle useamman kerran tuon mönkimisen aikana. Kädet ovat suussa koko ajan ja erityisen hauskaa on pärisyttää tai maiskutella suuta. Siitä tekee vielä hauskempaa, jos äiti tai isi tekee sitä myös. Typy on ihanan iloinen ja hymyileväinen, kaikin puolin tyytyväinen tapaus siis.


Puhutaanpa sitten vähän siitä syömisestä... Kokeilin maissivelliä muutamana iltana, mutta siitä ei kyllä tuntunut olevan mitään apua. Ainakaan yöunien suhteen siis. En tiedä onko syy uusissa kiinteissä ruoissa, mutta toissa yönä tehtiin uusi nukkumisennätys ja typy nukkui kuusi tuntia putkeen!! Vau! Saatan palata velliin vielä, mutta näyttää siltä, että se ei ole tarpeen. Sitä paitsi, viiden kuukauden iässä voikin jo sitten aloittaa iltapuuron. Tämän hetken suositus neuvolasta on aloittaa ruokailu ihan perusjutuilla, ensin suolaisilla ja sitten voi edetä myöhemmin hedelmiin ja marjoihin. Olemme nyt maistelleet perunaa ja porkkanaa ja ne tuntuvat ainakin maistuvan hyvin. Sen lisäksi maitoa on maisteltu pullon sijaan kupista. Se on mennyt yllättävän hienosti! Tein eilen porkkanasosetta, jonka laitoin pakkaseen. Kuulemma helpointa on pakastaa vauvan ruoka jääpala-astioissa, joten ostin Ikeasta sellaisen millä voi tehdä sydämenmuotoisia paloja. Ha hah! Vain parasta meidän neidille.

Ja mikäs onkaan maistellessa, kun on näin hienot välineet. Mummi osti Loviisan Aitasta tämän ihanan pikku prinsessalle sopivan ruokailusetin ja minä ostin tuon klassisen BabyBjörnin ruokalapun, jotta saatiin ihana pinkki setti.
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...