Tuesday, 8 December 2015

Mikä matto?

Olen unelmoinut uudesta olohuoneen matosta jo jonkin aikaa ja nyt aion vihdoin tehdä asialle jotain muutakin kuin unelmoida. Siis oikeasti hankkia sen maton! :) En tiedä teistä muista Ikean raidallisen Stockholm maton omistajista, mutta minusta tuntuu, että se pitäisi imuroida joka päivä, että se pysyisi puhtaana. Ja minä en ainakaan halua imuroida joka päivä, ehei! Joten nyt onkin haussa uusi matto, joka sopisi sekä äidin sisustukseen, että vauvan mahan alle. Väriksi valikoitui yllättäen harmaa - sopii sohvaan ja sulautuu sisustukseen.

Olen rajannut netissä löytämäni mattokokoelman näihin kolmeen ehdokkaaseen, joita aion käydä katselemassa paikan päällä. Lapsiperheen yksi kriteeri matto-ostoksilla on myös raha, joten vaihtoehdot ovat, itse asiassa kaikki, alle 100€. Edullinen matto sallii myös sen vaihtamisen, kun mieleni taas muuttuu. Heh!

Ensimmäisessä kuvassa on Sotkan Agadir viskoosi-puuvillamatto. Meille sopisi koko 160x230cm ja sen hinnaksi tulisi 79€. Tykkään sen vintage ilmeestä ja kauniista kuvioinnista. Ripaus mustaa kuvioinnissa sopisi yhteen mustien yksityiskohtien kanssa joita olohuoneessa on, kuten pöytälamppu, pinnatuoli ja kukkaruukku. Mutta haluaisiko OCD luonteeni, että maton hapsut olisivat aina suorassa eli olisiko seuraava hankintani mattokampa?!


Seuraava matto on myös Sotkasta. Sen nimi on Ethnic, materiaalina on tässä polypropyleeni ja hintaa 160x230cm matolla on 69€. Se on tällä hetkellä tarjouksessa. Oikea hinta taisi olla parikymppiä lisää. Tykkään kuvioinnista, se on aika hillitty,  mutta sopisiko/sallisiko se kuviollisten sohvatyynyjen käytön? Niistä en nimittäin halua luopua.


Viimeisenä on tämän hetken suosikkini... Tätä olen siksi menossa ensimmäiseksi katsomaan. Myös alennuskuponki Kodin1:seen on voimassa enää huomisen päivän. :) Tämä Annon Halla-matto on puuvillaa, koko 140x200cm ja hintaa 99,90€. Siinä olikin jo pari ongelmaa, ehkä se on liian pieni ja pysyykö se ollenkaan paikoillaa, jos on kevyt puuvillamatto. Tämä on kuitenkin visuaalisesti kaunein - muistuttaa House Doctorin ihanaa mattoa, josta olen unelmoinut jo kauan. Huomenna täytyy siis selvittää minkälainen se on livenä. Pari mittausta tänään ja huomenna materiaalin tutkailu. Jos eteenne on osunut joku muu kaunokainen, joka pitäisi sisällyttää etsintöihin, vinkatkaa ihmeessä tuolla kommenttiboksissa. Kaikki apu on tarpeen!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...