Tee itse joulun kauneimmat koristeet

Ihana ja aina niin kekseliäs äitini kertoi minulle aivan upean idean ja, kun materiaalitkin löytyivät ihan jo valmiiksi kotoa niin olihan sitä sitten pakko kokeilla heti miten... Eli nyt tehdään joulukoristeita ja se on todella helppoa. Materiaalia on vähän ja jollei niitä jo kotoa löydy, niin ne ovat myös halpoja hankkia.

Decoupage lakkaa käytettiin alunperinkin juuri servettien kiinnittämiseen ja nykyään niillä onkin alettu koristella kaikkea laatikoista, kansioihin ja jopa huonekaluja voi koristella mieleisillään kuvioilla, kuten minä olen tehnyt pienen penkkini ja naulakkoni kanssa. Blogikirjoituksessani Mä joka päivä töitä teen on kuva eteisestäni, jossa pieni valkoinen penkki on koristeltu kukilla decoupage lakkaa käyttäen ja naulakkoni on koristeltu samoilla kuvilla. Tein myös viime jouluna samantyyppisiä koristeita käyttäen servetin sijaan sanomalehteä, joka on myös ohutta ja huokoista, tärkeimmät ominaisuudet lakkauksessa käytettävälle paperille. Mutta nyt aletaan töihin ja tehdään joulupalloja tai tähtiä, tai mitä kuvioita vain haluat.

Eli näin homma toimii...




1. Tarvikkeet:
- styroksipalloja tai mitä tahansa muita muotoja, esim. Sinellistä saa pussin palloja tai tähtiä 2.90€ (Papermania).
- Decoupage liimalakkaa (mm. Tiimarista)
- sivellin, tasapäinen on paras tähän hommaan
- mieleisesi servetti, itse käytin Sisustajan Taivaasta ostettuja valkoisia servettejä, joissa on mustaa tekstiä













2. Ensimmäiseksi täytyy erotella servetin kaksi kerrosta, jotta jäljelle jää ohuen ohut paperi, jossa on haluamasi kuva tai teksti. Jos et halua käyttää servettiä niin muukin ohut paperi tai sanomalehti käy tähän tarkoitukseen.
















3. Sen jälkeen servetti täytyy repiä pieniksi paloiksi. Sen voi tehdä ihan vapaasti, reunoilla ei ole väliä, koska palaset tulevat hieman päällekkäin. Jopa tälläinen, yleensä hyvin pikkutarkka tekijä, saa kerrankin repiä ihan huolettomasti.














4. Sitten aloitetaan palojen "liimaaminen". Laita pisara liimalakkaa pallon pinnalle, levitä sitä vähän ja laita servetin pala sen päälle. Sitten toinen pisara servetin päälle, joka myös levitetään hellävaroen niin, että koko pala on liiman alla. Eli liimalakkaa pitää olla sekä servetin alla, että päällä, jotta se tarttuu parhaiten ja tasaisimmin. Sitten vaan siihen viereen toinen pala samalla tyylillä. Palat saavat ja niiden oikeastaan pitääkin mennä hieman päällekkäin, jotta styroksia ei lopussa näy ollenkaan.  
Ja näin päällystetään koko pallo.

Kun koko pallo on päällystetty kannattaa laittaa nuppineulalla narunpätkä siihen kiinni, jotta se voi roikkua jossain ja kuivua rauhassa. Pallon kuivuttua narun voi vaihtaa haluamaansa nauhaan. Minä käytin mustaa organzanauhaa, mutta esim. kulta tai hopeanauha olisi myös todella kaunista.



Ja sitten voikin ihailla valmiita palloja ja tähtiä, jotka näyttävät tältä. Niitä voi käyttää koristeina oksilla tai vaikka joulukuusessa tai laittaa joululahjojen päälle, joulukranssiin tai oikeastaan ihan mihin vain tahtoo. Kannattaa kokeilla!  


Comments

  1. I love these! Decoupage is so much fun.

    Thank you for your comment on my blog. I use Photoshop when I´m editing pictures.

    Nina

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts