Jouluostoksilla... Adalmiinan Helmi

Eli tänään piipahdetaan Adalmiinan Helmessä ja sattuipa sopivasti, että tämä postaus on samalla myös 200. blogipostaukseni. Wau! Missä välissä niitä ehti niin monta tulemaan?!

Adalmiinan Helmi on varmasti jo melkein kaikille tuttu, mutta tämä Paimiossa sijaitseva vanhassa navetassa oleva sisustuspuoti on kyllä vailla vertaansa. Usein sitä Loviisan Aittaan verrataan, mutta itse olen kyllä sitä mieltä, että Adalmiinassa on paljon tunnelmallisempaa ja jotenkin aidompaa, ei niin kaupallista. Ehkä tähän tunnelmaan vaikutti myös se, että siellä olessamme paikan ihana omistaja, Annariina, oli itse paikalla ja juttelimmekin hetken, kun kysyin, että saanhan varmasti kuvata kaikkia ihanuuksia blogiani varten. Ja tokihan sain.

Samoin kuin Loviisan Aitassa oli myös Helmessä tehty hieman tummempi sisääntulo. Harmaan eri sävyt toistuivat tekstiileissä, kynttilöissä sekä koristeissa. Hämyisä valaistus ja vanhan navetan tunnelma tekevät shoppailusta ihanan kokemuksen ja itsekin vaeltelin täällä vaikka kuinka kauan vain nauttien kaikesta kauneudesta ympärilläni.




Valikoimassa on paljon samaa kuin muissakin sisustusliikkeissä, mutta esimerkiksi noita kuvassa olevia "lintuhäkkejä" en ole nähnyt muualla. Mielestäni on myös kiva miten kaikki sopii keskenään yhteen väriensä ja tyylinsä puolesta, jolloin esillepanoista tulee harmonisempia ja voi luoda mielessään paremman kuvan siitä miltä tavarat näyttäisivät kotona.

Löysin Helmestä myös jotain mitä ei ole missään muualla, ainakaan missään missä minä olen käynyt ja tämä on ehdottomasti paras lahjavinkkkini: upea, super pehmeä ja niiiiin kaunis lampaantalja. Silittelin niitä vaikka kuinka kauan. En vain raaskinut sellaista ostaa ja nyt harmittaa. Täytynee tehdä vielä toinen reissu... Harmaa talja näkyy suloisen kissavahdin (jonka myös olisin mielelläni ottanut mukaani) viereisessä kuvassa sekä ruskeana pöydän alla.



Vaikka sisääntulossa pehmeä harmaa olikin vallitsevana värinä, ei kaikki ollut vain harmaata vaan mukaan mahtui myös sitä kaikkien rakastamaa valkoista ja beigeä sekä tietenkin joulunpunaista, mutta myös muutama tosi ihana sammaleen vihreä juttu. Liikkeen takaosassa on myös kokonainen huone täynnä pellavaisia Arte Puran tekstiilejä - tyynyjä, peittoja, verhoja jne. ihanissa haaleissa pastellisävyissä. Tässä vielä pari kuvaa niistä muista väreistä. Löytyy ainakin kaikille jotakin. Tuo kuusenoksassa riippuva koriste oli muuten tosi nätti ja on helppo tehdä itsekin - tarvitaan vain pari kupinalusta, netistä voi printata tuollaisia enkelikuvia ja sitten vähän pitsiä koristeeksi ja nauhalla oksaan. Super helppoa!




Tässä taisikin sitten olla kaikki Adalmiinan Helmestä. Viimeiseksi pisteytän kohteen. Mennään ihan ikiomalla asteikolla 1-5, jossa 1= blääh ja 5=aivan super ihanaa:

Tunnelma 5
Esillepano 5
Lahjaideat 5
Hinta taso 3

Ja huomenna onkin sitten viimeisen raportin vuoro, kun kurkistetaan Paimion pikkuliikkeisiin sekä Salossa sijaitsevaan joulupuotiin. Ja hei, sittenhän onkin melkein perjantai. Sitä odotellessa...

Comments

  1. Ihana kauppa, mutta sikakallis.

    ReplyDelete
  2. Samaa mieltä, ihana mutta kallis. Paimiossa on myös ihana mutta huokeampi hinnaltaan Torpparin Werstas, mikä kannattaa tssekata. Täytyy todeta että ryhmille Adalmiinan Helmi ei ole suopea, vaan ottaa 20% että tulee avaamaan ovia, ei kuulemma kannata tuikkujen oston tähden :). Toista kuin se toinen puoti Paimiossa. Siihen on tervetullut ja omistaja tulee ilomielin avaamaan aukioloajan ulkopuolella, kannattavasti. Kerran ostettiin melkein puoli liikettä tyhjäksi.

    ReplyDelete
  3. Ihana kauppa, sopivat hinnat ja aivan superihana omistaja!!!! Eiköhän omistaja ihan kokemuksensa perusteella ole todennut, ettei kannata availla ihan milloin sattuu. Kauppaan on kuitenkin aina tervetullut olo ja todella hyvä palvelu!

    ReplyDelete
  4. Tunnelmallinen kauppa ja hieno Joulu tunnelman virittäjä. Edellisiin täytyy todeta että kyllähän se kokemuskin välillä menee pieleen itse kullakin eri asioissa. Palveluala on aina kuitenkin palveluala. Mutta kauppa on niinkuin on todettu, ihana.

    ReplyDelete
  5. Ihana postaus ja upeita kuvia!

    Pakko kuitenkin kommentoida tätä keskustelua, sillä ihan eri alan yrittäjänä jäin miettimään tuota "ottaa 20% kun tulee avaamaan ovia" -kommenttia.

    Jos minä joudun pyytämään jonkun työntekijän työajan ulkopuolella pitämään firmaa auki, siihen ei 20% riitä, vaan vähintään +50% ylityökorvauksilla mennään. Ja sen voin sanoa ihan omasta puolestani, että jos itse joutuisin jättämään perheen kotiin, kun "äiti lähtee takaisin töihin" yhteiseltä (ja rajalliselta) perheajalta, ei riittäisi edes tuo 50%!!

    Kyllä firmoilla on aukioloajat ihan syystä, eikä se silti tarkoita, etteikö yrittäjä haluaisi palvella asiakkaitaan.

    ReplyDelete
  6. Ihanat kuvat ja kiva blogi, kiitos!
    Adalmiinan helmi on ihana kauppa ja hyvää palvelua saa niin netitse kuin itse kaupassakin.
    Kaikki on tullut ajallaan ja tuotteet ovat olleet laadukkaita. Olen ostanut niin tuikkua kuin huonekaluakin.
    Kiitos Adalmiinalle kaupastaan ja etenkin joulun aikaan tunnelman luomisesta! Suomessa on tänän päivänä monta ihanaa ja erilaista sisustusalan liikettä. Kesä on loistavaa aikaa suunnitella perheen reissuja sen mukaan mihin äiti haluaa siinä sivussa poiketa ostoksille. Mukavaa että blogistit esittelevät eri liikkeitä, että me Suomen äärilaidalla asuvatkin löydämme näitä helmiä.
    Muttamutta - Adalmiina on minusta ehdottomasti yksi alan helmistä.
    Terv. Tyytyväinen asiakas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kauniista sanoista. Samaa mieltä olen minäkin Helmen tunnelmasta ja palvelusta. Aika monta kertaa on kuitenkin jo tultu käytyä ja aina on jäänyt positiivinen kuva. Harmi, jos näin ei ole kaikilla.

      Delete
  7. Hei,

    Tulipa jouluinen mieli blogiasi lukiessa!

    Havahduin kommentiisi sisustusliikkeiden kaupallisuudesta. Sistusliikehän on kuitenkin KAUPPA, ja sen tarkoitus on myydä. Hyvä on siis huomioida, että tuskinpa vaan yrittäjät pitävät liikkeitään vaan siksi, että asiakkaat saa fiilistellä ja hakea ideoita. Jos kauppaa pitämällä haluaa leipänsä ansaita, täytyy liikkeen olla kaupallinen, jotta se myy!

    Mukavaa joulunodotusta sinulle ja kuniille blogillesi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan samaa mieltä. Totta kai kaupallinen pitää olla, mutta sitä voi olla monella tapaa. Sitä vain tarkoitin. :) Ja kiva, että joulumieltä välittyi sinnekin.

      Delete
  8. Tänä vuonna en pääse tuonne, ihanaa että jaksoit laittaa blogiin -tuli joulun tunnelma tänne asti. Kiitos kivoista kuvistasi! Itse rakastan tunnelmaa tuolla, voisin tutkiskella monta tuntia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts