Kynttilänvaloa pimeyden keskelle...

Huh huh! Joulu lähestyy ja jouluaskartelut ovat päässeet täyteen vauhtiin. Ihanaa!! Tänään vuorossa oli kortteja sekä tulitikkuaskeja. Ja kerrankin pääsin sujuvasti alkuun ilman normaalia vaiheiluani. Ajattelin laittaa pari kuvaa tännekin ohjeiden kera, jos sieltä löytyy muitakin askartelijoita. :)
 
Jouluinen tulitikkuaski
 
Kyseessä on siis ihan tavallinen Sampo tulitikkuaski. Sellainen vähän isompi kuitenkin (5x7cm).
 
1) Pohjatyö on tässä tärkein: punaisen tikkuaskin reunat on nimittäin väritetty mustalla tussilla ettei kuvan alta näkyisi punaista.
2) Sitten hain kuvan netistä (Pinterest) ja vähän muokkasin sitä kuvankäsittelyohjelmalla. Itselläni on käytössä ilmainen, netistä ladattava Photoscape. Tekstiin saa vähän mielenkiintoa, kun yhden sanan laittaa eri fontilla.
3) Sen jälkeen sitten vain kuvan muokkaus oikeaan kokoon ja printtaus.
4) Kuvan voi kiinnittää askiin joko liimalla tai tarranauhalla. Laitoin kuvan molemmille puolille, mutta tietenkin vain toinenkin puoli riittää. Toiselle puolelle voi laittaa vaikka yksivärisen paperin. 
5) Ja sitten vain rusetti päälle ja valmista tuli.

 
Helppo ja hyödyllinen joululahjaidea - kynttilöitä ja tulitikut
 
Kiinnitin kynttilät toisiinsa washi teipillä ja samaa teippiä on tägissä. Kokonaisuuden luomiseksi (sekä myös kauniimman paketin saamiseksi) käytin samaa kuvaa tägissä sekä tulitikkuaskissa.
 


 
 
Sitten olikin korttien vuoro. Minä en ole niitä askartelijoita, jotka tekevät kymmenen samanlaista korttia. En varmaan pystyisi tekemään edes kahta sillä tykkään kokeilla eri tekniikoita ja erityisesti eri koristeita. Tyylini on silti melko samanlainen kaikissa, vai mitä? 
Materiaaleina on käytetty erikokoisia korttipohjia, netistä löytyneitä kuvia, washiteippiä, haaranastoja, ääriviivatarroja sekä organzanauhaa. Viimeisissä korteissa on myös leimatut tekstit.
 
Hauskoja askarteluhetkiä ja hyvää viikonloppua!  
 

 


Comments

Post a Comment

Popular Posts