Enää 28 päivää jouluun...

Ja mistäs sen sitten tietää? No, kynttilöistä tietenkin. Melkein kaikissa kodeissa on varmaan adventtikynttilät. Neljä kynttilää, jotka sytytetään neljänä sunnuntaina ennen joulua. Ainakin meillä on aina ollut sellaiset kotona. Tosin nämä kynttilät näyttävät usein aika erilaisilta. Halusinkin sen takia katsella vähän mitä on tarjolla, mitä itselläni on ja myös tutustua tämän vuoden joulukalenteri kynttilöihin, jotka seuraavatkin päivittäin joulukuun kulkua.

Viime jouluna, kun vietin ensimmäistä joulua omassa Suomen kodissa minulla oli jo muutama vuosi sitten Adalmiinan Helmestä hankitut köyhänhopeaiset numerot, jotka olivat olleet adventtikynttilöissäni myös Lontoossa. Tykkäsin niistä ihan hirveästi ja ne ovat ihanaa peililasia ja siis tosi kauniit. Miten ne ovatkin tuollaisessa järjestyksessä kuvassa? En muista, mutta siis tälläistä oli viime vuonna...


Tänä vuonna vuorossa on jotain uutta, koska sain tädiltäni aivan ihanat lasipullot joihin adventtinumerot on painettu. Niin kauniit. Taidan vielä yrittää keksiä jotain kivaa noihin pulloihin sisälle... Sen lisäksi ostin neliön mallisen lasilyhdyn, johon tulee neljä kynttilää. Eli kumpi vaan niistä käy... Saattaakin olla, että laitan molemmat esille.



Näiden lisäksi on tietenkin monenlaisia muita tapoja. Yleisimmät taitavat olla jonkinlaisella narulla kiinnitettävät numerot tai piikillä varustetut kynttilään kiinni painettavat numerot. Olisi kiva kuulla mitä teiltä löytyy kotoa...

Näiden adventtikynttilöiden lisäksi olen törmännyt tänä vuonna joulukalenterikynttilöihin. En ole oikein varma onko niitä ollut jo aikaisemminkin, mutta itse en ole ainakaan niihin sitten mitään huomiota kiinnittänyt. Kyseessä on siis kynttilä tai kynttilät, joissa on jossain muodossa numerot 1-24. Oletteko nähneet näitä?!

Ehdoton suosikkini on tämä lasinen Tine K Homen kynttilä, johon voi raksia menneitä päiviä. Näin tämän jossain lehdessäkin ja nyt löysin sen myös Grey&White nettikaupasta. Klikkaa tästä itsesi ostoksille. Siellä oli myös kaikkea muuta aivan ihanaa, että pieni varoituksen sananen tässä vain ennen kuin klikkaat.


 
Toinen vaihtoehto on pitkään kruunukynttilään kiinnitettävä tarra, jossa numerot ovat päällekkäin. Oletan, että tarra palaa samalla kynttilän kanssa? Tämä on kiva siitä, että kynttilän värin voi valita oman mielen ja sisustuksen mukaan.
 

Sitten on vielä pieni kynttiläsarja, jossa ovat kaikki kynttilät ykkösestä kahteenkymmeneenneljään. Löysin tämän kuvan Pinterestistä missä oli mielestäni kauniisti saatu ne esille. Toinen vaihtoehto on tietenkin laittaa kynttilät samankaltaisiin kynttilänjalkoihin esim. lasisiin, hopeisiin tms. Ei haittaa vaikka ne ovatkin erilaisia. Myös lasipullot toimisivat samalla tavalla.

 
Huomisesta alkaen onkin sitten jouluostosten vuoro, kun joka päivä käydään eri sisustuskaupassa pienen ostosraportin myötä. Mukana ovat Naantalin Living Deauville, Loviisan Aitta, Adalmiinan Helmi sekä viimeisenä katsotaan vielä Paimion ja Salon tarjontaa. Hauskaa alkavaa viikkoa!!!

Comments

Popular Posts