Teetkö joulukorttisi itse?

Minulle ei tulisi mieleenkään ostaa valmiita kortteja. Suorastaan nautin, kun saan istua äitini kanssa keittiön pöydän ääreen, yleensä sunnuntaisin, ja levittää paperit, kuvat, leimasimet, tarrat ja kaikki muut tarvikkeet esille ja alkaa miettiä millaisia kortteja tekisin tänä vuonna. Tänä vuonna kaikki noudattelevat samantyyppistä linjaa ja suurimmassa osassa onkin lapsenkasvoisia enkeleitä pääosassa. Laitoin vähän kuvia suosikeistani sekä hieman ohjetta, jos joku nyt innostui itse niitä askartelemaan...  

Kaikissa korteissa on käytetty samaa Papermanian kermansävyistä, piparireunaista korttipohjaa (n. 3,50€ pkt/Sinelli). Niitä on ollut enää muutamia eli jos haluat juuri näitä niin kipin kapin ostoksille, mutta tietenkin kaikki pohjat käyvät tähän tarkoitukseen. Erityisen kauniita olisivat myös ruskeat, usein kierrätetyistä materiaaleista valmistetut, korttipohjat.


Tässä kortissa taustalle on laitettu vaalea paperi, jossa on englanninkielinen teksti. Sen voi kiinnittää liimalla tai kaksipuoleinen teippi on myös todella kätevä ja siisti. Sen jälkeen enkeli kuva, joita voi toki ostaa, mutta myös netti on niitä pullollaan, on revitty reunoista ja tuputettu leimasinvärillä vanhan näköiseksi. Sitten vain liimalla kiinni ja tähtitarrat päälle ja viimeiseksi Hyvää Joulua ääriviivatarra kulmaan.

 
Tässä kortissa on ensin leimattu taustalle nuo nuotit - tämä on siis yksi iso leima, jossa on otsikko, nuotit ja sanat eli helpolla pääsee. Sen jälkeen samalla lailla revitty enkelikuva tummenetuilla reunoilla on liimattu leiman päälle ja koristeltu tähti ja tekstitarroilla.


Tämän kanssa pitääkin olla tarkkana, että sen tekee oikeassa järjestyksessä. Eli ensin leimataan joulupallot, yksi kerrallaan, tai tietenkin, jos löydät leiman jossa on kaikki kolme palloa niin sitten vaan yhtä aikaa. Sen jälkeen ne pitää peittää, hieman niitä isommilla pyöreillä paperinpaloilla, jonka jälkeen päälle leimataan tekstileima tai nuottileima tms. Sitten ne voi koristella glitterliimalla, väreillä tai millä vain haluaa.



Tässä on käytetty samaa tekstileimaa kuin äskeisessäkin kortissa ja se on nyt leimattu korttiin ensin. Sitten kupinalunen on tummennettu reunoilta leimasinvärillä ja siihen on laitettu kuva liimalla keskelle. Ja sitten koko komeus liimataan korttiin. Sen jälkeen voi lisätä haluamaansa lisäkoristelua. Minä käytin jalokiven näköisiä haaranastoja.


Viimeisessä kortissa on käytetty samaa tekniikkaa kuin ensimmäisessäkin. Taustalla on vain tummempi, punaisen sävyinen Merry Christmas paperi ja koristelussa tarrojen lisäksi on sydämen muotoisia haaranastoja.

Kaikki materiaalit on ostettu Tiimarista tai Sinellistä - taustapaperit, tarrat, haaranastat, kupinaluset sekä leimasimet. Enkelikuvista osa on ostettu ja osa etsitty Googlen kuvahaulla. Hakusanat vintage christmas, vintage angel jne. toimivat oikein hyvin ja tuottavat paljon toinen toistaan ihanampia kuvia.  

Comments

Popular Posts