Sunday, 15 June 2014

Lapset kiinnostaa...

Faktat ja tilastot sen kertovat... suosituimmat blogipostaukset siis. Ja olen huomannut, että viikko toisensa jälkeen ne ovat tekemäni vauvoihin, lastenhuoneisiin jne. liittyvät kirjoitukset. Tämän lisäksi ystäväpiiriinkin on taas tulossa lisää vauvoja (onnellista odotusta R ja E), joten tuntuu siltä, että vauvoja on joka puolella. Ai niin, ja mainitsinko myös sen, että Pinterestissä vauva-aiheiset kansioni ovat myös kaikkein suosituimpia?! Kyllä vain.

Niinpä ajattelin tarjoilla sitten vähän lisää ja keräilin erilaisia kollaaseja niistä Pinterest kansiostani. Toivottavasti täältä löytyy mieluisia ideoita ja inspiraatiota teille odottaville ja uusille äideille. Jos kiinnostuit etsimään lisää niin voit katsoa esimerkiksi näihin kansioihin: Nursery, Nursery Illustrations, That Kid Is More Stylish Than Me ja When It's Time For A Baby.

Aloitetaan ensin ihan neutraaleista, tytöille ja pojille sopivista vaalean sävyisistä kollaaseista. Tykkään itse harmaasta ja tiedän myös ystävieni pitävän siitä, joten siitä oli helppo löytää ihania ja inspiroivia kuvia. Ensimmäisessä kollaasissa on hauska puunoksa, johon saa kauneimmat vauvanvaatteet esille. Oksanhan löytää helposti luonnosta, mutta se kannattaa käsitellä joko maalaamalla tai sitten lakalla, ettei siitä irtoa likaa tai roskaa vaatteisiin. Alimman kuvan laatikosto on Ikean Tarva eli ihan sellainen tavallinen männynvärinen laatikosto, josta on kuitenkin maalin ja uusien vetimien avulla loihdittu aivan uuden näköinen. Nyt vaan mielikuvitus vauhtiin!


Helppo ja halpa tapa saada lastenhuoneen seinille kuvia on printata niitä netistä ja ostaa kehykset vaikka Ikeasta. Tykkään itse vähän isommista ryhmistä, joissa yhdistävä tekijä voi olla väri tai teema. Tässäkin on vain luovuus rajana ja kukin tekee omalla tyylillään. Vauvan lakanat voivat usein olla aika kalliita, mutta esimerkiksi H&M Homen mallisto on erittäin edullinen ja kuitenkin laadukas. Sieltä saa myös muita pieniä ihanuuksia, kuten noita pehmeitä helistimiä, ruokalappuja sekä myös niitä suosittuja unipusseja. Nuo pinnasängyn yläpuolella olevat verhot tms. ovat mielestäni aivan ihania ja käyvät kyllä niin tytöille kuin pojillekin, kunhan väri on neutraali.


Jos jollain on tallessa oma vanha pinnasänky tai kehto niin se kannattaa ehdottomasti tuunata nyt omallekin lapselle. Maalit pois ja uutta tilalle. Saman voi tehdä myös perintölipastolle, joka voi sitten toimia vaikka hoitopöytänä. Erilaiset korit, metalliset, rottinkiset tai mitkä vain, ovat käteviä säilytyspaikkoja vaipoille, vaatteille ja kaikelle muulle tärkeälle tavaralle mitä vauvan kanssa tuntuu kertyvän.


Tämä kollaasi näyttää, että vauvallekin voi laittaa mustaa. Monet, varsinkin vanhemmat ihmiset eli ehkä juuri ne mahdolliset mummit ja muut sukulaiset ehkä vierastavat mustaa ja kauhistelevat vauvan huoneessa tai vaatekaapissa olevaa mustaa väriä. Se kuitenkin ryhdittää sisustusta ja yhdistettynä muihin väreihin toimii myös pienokaisen vaatteissa.


Katsellaan sitten vähän tyttöjen juttuja. Tuntuu, että ainakin omaan kaveripiiriin on syntynyt tai on syntymässä pelkästään tyttöjä viime aikoina. Mikäs sen ihanampaa kuin saada pieni mini me, jolle ostaa röyhelöitä ja muuta hempeää. Ihania ja persoonallisia juttuja löytyy muuten tosi paljon etsy.comista. Jos et ole vielä käynyt katsomassa niin suosittelen! Sieltä löytyy kaikkea pääpannoista mobileihin ja peitoista mekkoihin. Ja myös ihania lahjoja!! Klikkaa sinne täältä. Muuten neutraaliin huoneeseen saa helposti tyttömäisyyttä maalaamalla yhden huonekalun vaaleanpunaiseksi, kuten alimman kuvan ihanalle kaapille on tehty.


Sitten niille äideille, jotka eivät voi sietää pinkkiä. Kyllä, tämä on kuin tehty sinulle, R. :) Vaikka matkalla onkin pieni tyttö ei se automaattisesti tarkoita, että pinkkiä sen olla pitää. Esimerkiksi persikka tai vaikka vaalea lila ovat hyviä vaihtoehtoja pinkkiä kammoaville. Kannattaa ehkä kuitenkin vielä antaa pinkille mahdollisuus - sävyjä, kun on useampia ja ainakin itse tykkään erityisesti niistä ihan vaaleimmista sävyistä.


Varsinkin tyttöjen vaatteet ovat niin ihania, että on melkein sääli, että ne ovat jossain komerossa piilossa. Sen takia vaatteet ja etenkin kengät kannattaakin ottaa osaksi sisustusta ja ripustaa kauniita mekkoja naulakkoon esille tai laittaa kengät avohyllyille muiden tärkeiden asioiden kuten valokuvien, lahjojen ja kauniiden pienesineiden kanssa. Alimmassa kuvassa oksanrankaa on käytetty pinnasängyn yläpuolella ja siitä on ripustettu tuollainen verho/katos. Tykkään!


Sitten onkin vielä pienten poikien vuoro. Pojillekin usein tarjotaan sitä sinistä, mutta voihan sen korvata vihreällä tai vaikka keltaisella. Esimerkiksi musta, harmaa, valkoinen ja keltainen ovat todella kiva yhdistelmä ja itse asiassa juuri noilla väreillä autoin kaveriani sisustamaan hänen kaksivuotiaan poikansa huoneen.


Alla olevassa pikku pojan huoneessa on tuo ihana pieni auto. Monessa blogissa on tuokin ihanuus seikkaillut ja mm. täältä sen voisi tilata, jos sellaista tekee mieli omaankin kotiin. Alemmassa kuvassa on tuollainen ihana katosta roikkuva kehto, joka sopii erityisen hyvin ihan alkuvaiheeseen, kun vauva ei kuitenkin vielä siellä omassa huoneessa nuku vaan jossain äidin lähellä. Mikäs sen parempi, kuin tuollainen keinuva sänky. Siellä tulee varmasti uni helposti.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...