Thursday, 3 July 2014

Kesälomamatkailua... Perniö ja Kemiö

Eilen kauniissa aurinkoisessa säässä päätimme lähteä ajelemaan tähän mökin lähiseuduille. Mökkimme on Salossa ja lähellä on paljon kaunista merenrantaa sekä vihreää maalaismaisemaa.  Tietenkin päivään oli myös suunniteltu pari pysähdystä mielenkiintoisissa kohteissa... Ensimmäisenä oli vanha tuttu, Perniön asema, jossa sijaitsee Maurin Makasiinit sekä Opaliina Cafe ja Puoti. Maurin Makasiinit on nimensa mukaisesti vanha VR:n makasiini ja melko sanoinkuvaamaton paikka. Upeat antiikkihuonekalut ovat sulassa sovussa (vai pitäisikö sanoa sekamelskassa?) pärekorien, lelujen, taulujen ja astioiden kanssa. "Kaikki on heikun keikun tai ainakin oikun eikun..." kuvaa tunnelmaa erinomaisesti! Ha hah! Ostosten jälkeen kannattaa ehdottomasti piipahtaa kahvilla tunnelmallisessa Opaliinan Cafessa. Vanha hirsirakennus kätkee sisäänsä pienen kahvilan, jossa tarjotaan vettäkin kristallilasista ja kakut vievät kielen mennessään. Söin porkkanakakkua ja se oli varmasti mehevintä ja herkullisinta mitä olen saanut. Ehdottomasti kannattaa tulla kauempaakin!!


Perniöstä matka jatkui Strömman kanavan yli, merimaisemista nauttien, Kemiöön. Täältä löytyikin sitten aivan uusi tuttavuus, Tjuda Skola. Äiti oli taas lukenut tästäkin jostain (mistäköhän se aina löytää näitä juttuja?) ja ilman sitä emme olisi kyllä koskaan vain "eksyneet" paikalle. No, perillä odotti iso keltainen talo tai itseasiassa useampikin. Hevosiakin varten oli tilaa, mutta ne eivät olleet juuri paikalla. Piharakennuksesta purkautui huonekaluja pihallekin ja teltassa oli lisää tavaraa. Sisällä odottikin sitten oikea aarrearkku täynnä... vaikka mitä!! Tavaraa oli todellakin laidasta laitaan. Rakennuspuolikin oli erittäin kattava eli jos olet remontoimassa vanhaa taloa niin täältä kannattaa kyllä etsiä puuttuvia osia. Sen lisäksi katosta roikkui pinnatuoleja, pöydillä oli kauniita lasiesineitä ja astioita, kaapeissa oli patoja, pannuja ja pulloja ja olipa valikoimassa vintage vaatteita ja asusteitakin. Hauska paikka, josta voi tehdä todellisia löytöjä. Tässä vähän kuvasatoa...

Nyt lähden katsomaan näkyisikö mökkirannassa taas niitä aivan ihastuttavia nyrkinkokoisia sorsanpoikia. Hauskaa viikon jatkoa!No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...