Thursday, 23 October 2014

Se on tyttö...

Kyllä, meille tulee vauva. Ja se on aivan ihmeellistä, ihanaa ja kauan odotettua. Kävimme tänään rakenneultrassa ja siellä selvisi, että uusi tulokas on pieni tyttö. Pieni tyttö! En tiennyt, että ihminen voi olla näin onnellinen... Tänään on viikko 20+5 ja vauvan odotetaan saapuvan maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Olen meinannut haljeta tämän "salaisuuden" kanssa, mutta en vain ole uskaltanut kertoa sitä liian aikaisin. Nyt ajattelin, että aika on vihdoin tullut, enkä voisi olla iloisempi, että saan jakaa uutisemme teidän kanssanne.

Kuva Pinterest
Raskauden alku
Ensimmäiset raskauden merkit olivat itseasiassa havaittavissa jo heinäkuun alkupuolella, kun olin kesälomalla mökillä. Päiväunet olivat pakollinen osa päivää ja muistan valittaneeni äidille, että rinnat olivat aivan järjettömän arat. Tuolloin ajattelin kuitenkin niiden enteilevän kuukautisia, enkä todellakaan ajatellut olevani raskaana. Raskaaksi tuleminen nimittäin on ollut vähintäänkin haastavaa ja odotimmekin itse asiassa syyskuun alkuun sovittuja alkavia lapsettomuushoitoja (aiheesta lisää myöhemmin). No, niitä ei sitten tarvittu ja elokuun alussa muutaman kotitestin ja terveyskeskuksessa tehdyn verikokeen jälkeen plussa oli totta. Epäsäännöllisen kierron takia raskauden kestoa oli kuitenkin hankala päätellä. Itse kuvittelin olevani jossain 6-8 viikon paikkeilla, mutta eräs (kamala) lauantai aamuinen verenvuoto ja visiitti päivystykseen paljastivat minun olevan jo 11. viikolla. Sain silloin ensimmäisen kuvan tulokkaasta mukaani ja olin haljeta onnesta tullessani kotiin. Pian sen jälkeen olikin ensimmäinen ultra ja kaikki oli hyvin.

Terveys
Raskaus on edennyt hyvin ja vointini on ollut ihan hyvä. Pahoinvointia on ollut todella vähän, muutamana maanantai-aamuna vain. Vauva ei siis selvästikään tykkään maanantaista. Ha hah! Fiksu tyttö! Kävin sokerirasituskokeessa, joka nykyään järjestetään kaikille yli 30v. odottajille ja koska paastosokeriarvoni oli juuri siinä rajalla niin minua seurataan tarkemmin raskausdiabeteksen takia. Mittailen siis kotona sokeriarvoja ja yritän syödä vielä vähän terveellisemmin kuin muut odottajat. Painoni on melkein sama kuin ennenkin raskautta ja sen pitäisikin minun tapauksessani nousta vain vähän. Eli ei mitään kahden edestä syömistä ja herkkuja minulle. :)

Fiilikset
Olemme molemmat S:n kanssa aivan päästä pyörällämme ja niin innoissamme tulevasta perheenjäsenestä. Vauvaa on jo odotettu tulevaksi kauan, joten nyt, kun se vihdoin tapahtuu on aivan ihana jakaa nämä asiat toistemme sekä tietenkin lähipiirimme kanssa. Vauva on ensimmäinen lapsenlapsi myös molemmille isovanhemmille, joten kaikki on uutta myös heille. Taitaa saada vauva osakseen aikamoista hemmottelua, ainakin alussa, kun mitään kilpailua ei ole. Parasta odotuksessa on ehkä kuitenkin se, että kaksi läheistä ystävääni ovat raskaana samaan aikaan! En tiedä miten ihmeessä onnistuimme ajoittamaan tämän näin, mutta olen siitä aivan fiilareissa. Ystävyytemme saa uuden ulottuvuuden ja vahvistuu varmasti entisestään, kun saamme jakaa odotusajan ja pienten ihmisten elämän toistemme kanssa.

Kuva Pinterest
Tietenkin odotusaikaan mahtuu myös huolta ja epävarmuutta ja ainakin itse olen sellainen ylihuolehtija. Varsinkin meillä, kun vauvaa odotettiin kuitenkin tulevaksi aika kauan niin on jotenkin erityisen herkkänä, ettei mikään vain mene pieleen tai mitään tapahdu. Olen niin tyytyväinen, että saimme tietää raskaudesta vasta niin myöhään. En siis joutunut niitä raskauden alkuviikkoja stressaamaan siitä onko kaikki hyvin vai ei. Vielä tässä kuitenkin ehtii. Ha hah!

Vauvajuttuja tulee siis olemaan blogissa nyt varmasti enemmän ja toivonkin blogin löytävän uusia lukijoita uusista ja/tai tulevista äideistä ja miksei isistäkin. Vauvoihin ja lapsiin liittyvät kirjoitukseni ovat aina olleet kovin suosittuja, joten toivon, että ne kiinnostavat tulevaisuudessakin. Jutellaan siis pian lisää...

8 comments:

 1. Oi, onnittelut :) Ihanaa kuulla ihania uutisia ! Kaikkea hyvää odotuksen varrelle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti. Ihanaa päästä vihdoin jakamaan uutinen. :)

   Delete
 2. Voi Elisa ❤️❤️❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. I know. <3 Maailman onnellisin.

   Delete
 3. Oi ihania uutisia! Onnea tulevalle äidille! Ajatuksesi kuulostavat tutulta. Meidän hartaasti toivottu vauva tulee silloin maaliskuun alussa vuoden. Meidän vauvoille tulee siis aika tarkasti vuosi ikä eroa. :) ...Tai eihän sitä koskaan tiedä. Meidän pojan oli nimittäin tarkoitus syntyä vasta 3 ja puoli viikoa myöhemmin, mutta halusinkin syntyä jo maaliskuun alussa. Maaliskuun alku on ihana aika saada vauva. Itse ainakin nautin vaunuttelusta alkavan kevään aurinkoisina päivinä, ja kesällä vauva oli jo ihan "aikuinen vauva" niin kuin mieheni asia ilmaisi. Kaikesta onnesta huolimatta itsekin jännitin todella paljon raskaana ollessa sitä, meneekö kaikki hyvin. Vieläkin masukuvia katsoessa muistuu mieleen miten aina pohti, että toivottavasti siellä on kaikki hyvin. Sitä kai se äidiksi kasvaminen on. Ei kai huoli omasta lapsesta lopu koskaan, vaikka on se nyt helpompaa, kun pikkuisen näkee livenä, eikä tarvitse arvailla niin kuin vauvamasuun päin. Nauti raskaudesta ja uuden elämän ihmeestä! ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Heidi. Joo, tie on ollut kivikkoinen, mutta tässä ollaan. Enkä voisi olla onnellisempi. Ja aivan niinkuin sanoit, kasvukokemus on todellakin tämä odotusaikakin. :) Kevät onkin suosikkivuodenaikani, joten on ihana saada nauttia siitä pienen nyytin kanssa. Yritän nauttia kaikista pienistäkin jutuista nyt ja kirjoitella asioita muistiin, myös tänne blogiin, etteivät vaan unohdu. :)

   Delete
 4. Olipa mukava lukea tämä kirjoitus! Ihailen, miten pystyit pitämään tällaisen salaisuuden sisälläsi näin pitkään! Olen iloinen teidän puolesta! Onnea!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ha hah! Oli se kyllä vaikeaa. :)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...