Sunday, 18 January 2015

DIY: vauvan mobile

Viime aikoina askarteluhuoneessa on ollut kiireistä. Olihan siellä aikamoinen hulina tuossa joulunkin aikaan, mutta nyt siellä onkin väsätty muutakin kuin kortteja ja koruja. Viimeisimpänä siellä on nimittäin puuhailtu vauvan mobilea. Halusin ehdottomasti tehdä sen itse ja ostin jo aikoja sitten Sinellistä sellaisen renkaan mihin sen voi tehdä. Sitten vain piti etsiä inspiraatiota ja päättää mitä siihen nyt sitten oikeastaan tehdään. Inspiraatiota löytyi melkein vähän liikaakin Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. Kansiostani When It's Time For A Baby löytyy aika paljon erilaisia malleja tai sitten niitä voi etsiä mm. mobile hakusanalla.


Ideoita oli monia, siis todella monia, mutta äidiltä löytynyt pussillinen valkoisia puuhelmiä antoi suunnan. Itsellänikin oli niitä aika paljon tuttinauhojen tekemistä varten joten ajattelin käyttää niitä. Sen lisäksi mukaan valikoitui muutama kirkas helmi, Sinellistä löytyi vaaleanpunaisia puusydämiä ja sitten tarvittiin vain lankaa ja organzanauhaa. Aloitin tekemällä yhden pitkän nauhan, jossa on kolme samanpituista pätkää, jotka kulkevat renkaan sisällä. Minä tein kaikista pätkistä ihan samanlaiset ja symmetriset, mutta se ei todellakaan ole mikään vaatimus. Se sopii kuitenkin tälläiselle OCD henkilölle. Äiti nauroikin, että vauva olisikin varmasti ihmetellyt, että miten se äiti nyt on laittanut helmet ihan miten sattuu. No, jos perii vähääkään tätä minun säntillisyyttä, niin olisi saattanutkin. :) Sen jälkeen tein riippuvat osiot - osassa on pelkkiä helmiä ja osassa sitten vähemmän helmiä, mutta sydän lopussa.Sitten olikin kasaamisen vuoro... Helpommin sanottu, kuin tehty. Ripustin mobilen kolmesta langasta askarteluhuoneen lamppuun ja aloin virittelemään helminauhoja. Ensin nuo renkaan sisällä kulkevat nauhat. Laitoin pitkän nauhan kiinni yhteen ylöspäin menevään nauhaan ja kiersin sen sitten ulkokautta kiinni muihin kahteen. Se on siis sidottu sekä ylöspäin meneviin nauhoihin, että itse renkaaseen, jotteivät ne liikkuisi. Sitten vaan roikkuvat osat haluttuihin kohtiin ja organzanauharusetit pitkän nauhan yhdyskohtiin.

Ajattelin sen olevan sillä selvä ja se onkin roikkunut "valmiina" katossa jo viikon, mutta nyt kun katselin näitä kuvia niin täytyy ehkä vielä vähän miettiä saisinko a) renkaan piiloon tai b) ylöspäin menevät nauhat päällystettyä jotenkin. Otan sitten vielä kuvan siitä, kun se oikeasti roikkuu katossa pinnasängyn yläpuolella ja silloin se sitten varmaan selviää, että teinkö sille vielä jotain. :) Palataan siis asiaan uudestaan ensi kuussa...


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...