Tuesday, 27 October 2015

Mitä pyllyn alle?

Meidän ruokapöydän ympärillä on tällä hetkellä neljä valkoista tuolia. Tuolit ovat isoäitini vanhat, yksi on jopa isoisoäitini. Ne ovat aivan ihanat ja kauniit, mutta alkavat vähän natista ja nitistä. Ne ovat tyyliltään myös ehkä vähän turhan romanttiset nykyiseen makuuni. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt uusien tuolien hankintaa ja ajattelin listata vaihtoehtoja täällä teidän kanssanne. :) Täältä voi katsella kuvia tämänhetkisestä tilanteesta.

Meillä aika suurta roolia tuolien valinnassa näyttelee budjetti. Kuten varmaan aika monessa muussakin lapsiperheessa. Lapsi asettaa myös materiaalin valinnalle enemmän arvoa. Tuoli mistä sose on helppo pyyhkiä pois on varmaan listan kärkipäässä. Ha hah!! Katselin siis vaihtoehtoja Jyskistä, Ikeasta, Kodin1:stä sekä sitten on ne "unelmatuolit", jotka hankitaan lottovoiton osuessa kohdalle. :)

Jyskissä olisi kaksikin ihan hyvää vaihtoehtoa. En yleensä suosi kopioita, mutta aidot Eamesit olisivat niin kalliit, että niiden hinnalla saisi tusinan näitä. Valkoisessa on keinonahkaistuin, kun taas mustassa istuinosa on kangasta. Tosin en ole ihan varma miten rimpulat nuo valkoisen tuolin jalat ovat. Pitäisi varmaan käydä katsomassa paikan päällä. Jyskissä oli itse asiassa muitakin aika kivoja tuoleja - olin ehkä vähän yllättynyt. Vaikka onhan meidän tv tasokin sieltä. Ei siis ehkä pitäisi olla niin yllättynyt kivasta valikoimasta. :)


Ikeassa minua on aina houkuttanut tuo musta rottinkituoli. Aina! Se on vaan jotenkin tosi kaunis. En vain tiedä olisiko musta ja noinkin iso tuoli liian tilaa vievä. Ja se ei varsinaisesti ole kyllä yhtään modernimpi kuin tämän hetkiset tuolinikaan. Ojasta allikkoon siis. Toinen Ikean vaihtoehto on sitten ihan toisenlainen - linjakas ja siro. En ole nähnyt sitä livenä. Täytynee tehdä retki Ikeaan tutkailemaan tätä kandidaattia.


Kodin1:sen valikoimassa on erilaisia istuimia ja niihin sopivia jalkoja. Todella kiva idea - saa itse valita istuimen ja siihen haluamansa jalat. Tässä valkoisessa värissä on keinonahkaistuin, mutta valikoimaan kuuluu myös aivan super kaunis harmaa, kankaisella istuimella. Ja myös ihana oranssi. Joo, tiedän, oranssi... Ehkä se on enemmän sellainen koralli. Se olisi aika kiva väripilkku muuten musta-valkoisen sisustuksen lomassa. Jalkoja on tosi paljon erilaisia. Itse tykkäsin noista tammijaloista, koska ne sopivat meidän tammiseen pöytään. Täältä löytyisi varmasti ihanat tuolit!


Sitten ne lottovoittotuolit. Tanskalainen Muuto tunnetaan eleettömästä muotoilusta ja nämä kaunokit ovat varmasti parhaasta päästä. Tuo metallijalkainen on ihanan siro, mutta tuota puista saa kaikissa eri väreissä. Yksi Instassa seuraamistani bloggaajista on laittanut kuusi eriväristä tuolia pöytänsä ympärille ja se näyttää todella hyvältä!

Siinähän niitä vaihtoehtoja nyt sitten oli. Katsotaan mihin sitten joku päivä päädytään. Vai löytyykö kenties joku vielä kivampi... Ooh, the possibilities...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...