Kesälomamatkailua... Fiskarsin Antiikkipäivät

Ja tänään tie vei Fiskarsiin. Jokavuotinen antiikkitapahtuma, Fiskarsin Antiikkipäivät, on yksi kesän kohokohdista monille antiikin, vanhojen tavaroiden ja sisustuksen ystäville. Matka sai heti jännittävän käänteen, kun autosta puhkesi kumi heti alkumatkasta. No, isällenihän ei ollut homma eikä mikään vaihtaa se ja pian olimme taas tien päällä.

Saavuimme paikalle juuri sopivasti kymmenen aikoihin, koska parkkipaikka alkoi olemaan jo uhkaavan täynnä, mutta paikka löytyi silti, pienen tähyilyn jälkeen. Olimme päättäneet mennä ensin Fiskarsin veitsitehtaalle ja sitten torille, joten suuntasimme kohti tehdasta. Matkalla oli jo pystytettynä muutama teltta, josta ostinkin kauniin riipuksen, mutta sekä meillä, että muilla oli selvästi kiire tehtaan suuntaan. Enkä yhtään ihmettele miksi...

Tehtaan pihalle oli pystytetty valkoisia telttoja ja niissä oli toinen toistaan ihanampia tavaroita. Oih! Miksen voinut ostaa kaikkea... No, ehkä, jos olisin voittanut lotossa viime viikonloppuna. :)

Parhaimmat antimet löytyivät Mirantik KY:n sekä Antiikkiliike Anna-Stina Oy:n teltoista. Mirantikilla oli todella kauniita valkoiseksi maalattuja pöytiä, tuoleja ja kaappeja - olisin voinut muuttaa heidän telttaansa. Anna-Stinalla taas oli kaikkea pienempää ihanaa kuten prässättyjä kukkatauluja, kauniita ikkunoita sekä muita piensisustuksen ihanuuksia. Mukaan mahtui myös huonekaluja kuten hurmaava vaaleanpunainen rautasänky. Jos minulla olisi pieni tyttö haluaisin hänelle juuri sellaisen. Ehkä sitten joskus... :)

MIRANTIK KY



 ANTIIKKILIIKE ANNA-STINA OY


Kun sitten vihdoin pääsimme näiden ihanuuksien ohi oli aika astua sisään tehtaaseen. Pienet kojut olivat vieri vieressä ja tavarat toinen toistaan kauniimpia. Lasiesineitä ja astioita oli TODELLA paljon, huonekaluja ei niinkään. Koruja jonkin verran, ainakin minä löysin ostettavaakin. Ja tauluja, ikkunoita jne. löytyi myös. Hinnat vaihtelivat kolmen euron medaljongistani 300€:n kukkapöytään ja kaikkea enemmän tai vähemmän kallista. Löytöjä on mahdollista tehdä, kun osaa etsiä... ja tinkiä. :)

Ostoskoriini päätyivät seuraavat esineet:

- Vihreät, vanhat juomalasit - niitä oli lapsuudessani mamman luona, mutta siellä oli enää kaksi ehjää joten olen yrittänyt silmäillä niitä erilaisista antiikkitapahtumista ja nyt löysin neljä lisää... ja erittäin hyvään hintaan.
Laseja saa myös valkoisena, mutta niiden hinta on moninkertainen vihreisiin verrattuna. Tässä kuva valkoisista. Ne ovat niiiiin hienot.


- Todella säihkyvä ja pramea rintakoru - ei mihinkään jokapäiväisen käyttöön sopiva, mutta voinhan katsella ja ihailla sitä vaikka joka päivä, eikö niin?! Myyjällä oli myös todella kaunis, aito, vanha Christian Dior rintakoru. *huokaus*


- Riipus, jossa on violetti kivi keskellä ja jotain strasseja ympärillä - parasta tässä on se, että siitä puuttuuvat loput osat, joten saan käyttää koruntekotaitojani ja tehdä siitä mieleiseni. En malta odottaa...
(Ostin myös tumman hopeisen medaljongin, jossa on toisella puolella Jeesus ja toisella Madonna. Se on aivan ihana, mutta ei näyttänyt kauhean hyvältä kuvissa, joten siitä ei ole kuvaa. Vain maininta, että rakastan sitä. )


 - Erilaisia muotteja - hopeiset muotit ovat ihania jouluna ja niistä voi tuunatakin vaikka mitä. Mustat olivat todella erikoiset, joten nekin piti saada. Ne tulivat vähän niinkuin kylkiäisinä äitini ostaman kukkapöydän kanssa. 
Torilta löysin vielä kristalliset munan muotoiset muotit, joiden käyttötarkoitus oli myyjälle hieman hämärä, mutta näin ne mielessäni kaunistamassa pääsiäispöytää, koristeena tai käytössä. 


Ja sitten ne, jotka jouduin jättämään taakseni. Kyllä olisi niille lottorahoille ollut käyttöä...

- Upea vaaka


- Vanha kasvitaulu


Fiskarsin Antiikkipäivät alkoivat siis tänään ja kestävät sunnuntaihin asti eli vielä ehditte kesämatkalle tekin. Muistakaa ottaa peräkärry mukaan. :) Minä alan huomenna rakentamaan vitriinikaappia. Hauskaa loppuviikkoa!!!

Comments

Popular Posts