Wednesday, 4 July 2012

Kesälomamatkailua... Hanko ja Tammisaari

Tänään oli kesälomani ensimmäisen minimatkan aika. Ja suuntana olivat kesäkaupunkien kuninkaat - Hanko ja Tammisaari. Maalaisunelman tilaajat varmaan lukivatkin artikkelin näistä kesäkaupungeista viimeisimmästä numerosta. Artikkelin olivat koonneet sisustustoimittaja Jonna Kivilahti (ihanan MRS JONES blogin kirjoittaja) sekä valokuvaaja Krista Keltanen. Artikkelin vinkkien ja omien tietojen varassa lähdimme katselemaan mitä matkalta löytyisi.

Ensimmäinen etappi oli Tammisaaren keskusta ja siellä sijaitsevat Popana, Ekenäs Second Hand Shop sekä matkan varrelle osunut sisustusliike, jonka nimi oli ehkä Nyter, en pysty muistamaan varmasti. Ja vaikka ostin sieltä kaksi aivan ihanaa lyhtyä, en edes saanut kuittia, jossa olisi lukenut paikan nimi. Pahoitteluni.

Popanasta tarttui mukaan tarroja ja Miss Etoilen ihana Pariisi aiheinen lahjapaperi. Miss Etoilen lisäksi valikoimassa oli myös mm. Lisbeth Dahl, Watt&Veke ja Våga. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.


Ekenäs Second Hand Shop oli vähän niinkuin iso kirpputori. Aivan keskustassa olevat punaiset aitat oli täytetty lasiesineillä, huonekaluilla, tauluilla, vaatteilla jne. Ostin sieltä kaksi vanhaa valkoista Riihimäen lasin kynttilänjalkaa. Nyt kokoelmassani on jo viisi näitä kynttilänjalkoja.

Kuninkaankadun varrella oleva Nyter oli vaalea sisustusliike, jonka valikoima koostui suurimmaksi osaksi astioista ja muista lasiesineistä. Ostin kaksi mustaa lasilyhtyä joissa oli kuvat kahdella puolella-  haarukka, veitsi ja lusikka ja Restaurant tekstit kahdella toisella sivulla. Aivan ihanat. En malta odottaa, että saan kattaa niiden kanssa.

Tammisaaressa kävimme vielä Talsilla. Antiikkia, astioita, vanhoja ikkunoita ja kaikkea siltä väliltä. Huutokauppakin on tulossa 14.7. Sandnäsuddissa. *vinkki vinkki*

Seuraavaksi Hankoon... Ja suoraan Villa Himaan. Aivan ihana sisustuspuoti, jonka valikoimassa oli mm. Nordal, Madam Stoltz ja Kew Royal Gardensin puutarhatuotteet. Ostin ihanat lasipurkit joissa oli mustat kannet sekä kauniita kortteja joita voi käyttää sisustuksessa. Ja ehdottomasti suosittelen kaikille Hangon kävijöille.

Sitten syömään. Villa Himan myyjä suositteli Itäsatamaan menoa, koska sieltä löytyisi monta eri vaihtoehtoa. Ja näin oli. Vierekkäin olivat pizza, pasta ja pihvi. Menimme Pirate nimiseen ravintolaan, jossa söin upean avouunissa paistetun pizzan ja vanhempani söivät kanaa. Hintataso oli mielestäni ihan hyvä, ruoka todella hyvää ja annokset erittäin kauniita.

Ruoan jälkeen kävelimme iltatorille, joka oli ihan makasiinihallien vieressä. Pieni tori oli tunnelmallinen ja kauniina kesäpäivänä, kuten tänään, täynnä ihmisiä. Mukaan tarttui muutama peilipintainen kynttilänalunen ja englantilaista toffeeta.

Olipa ihana päivä... Huomenna matkailu jatkuu, kun suuntaamme Fiskarsin antiikkipäiville...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...