Joulukalenteri

Huh, millainen tuuli ja tuiverrus on käynyt. Kuitenkaan lunta ei vielä(kään) näy. Toivon totisesti, että sitä tulisi edes vähän ennen joulua. Kaikkialla on niin kaunista, kun valkoinen lumiharso peittää maan. Voikohan kalenterin luukusta tulla lunta? Epäilen. Katsotaan nyt kuitenkin... 
Mitäs sieltä löytyy?!

JOULUHERKKUJA

Kuva ja resepti Kinuskikissa


Vaikka itse en mikään super leipuri olekaan, ajattelin silti laittaa myös jonkin ihanan herkkuohjeen tänne kalenteriin ja sitä ei tarvinnutkaan kauaa etsiskellä. Kinuskikissan ohjeet ovat helppoja ja hyväksi havaittuja, joten valitsin sieltä kivan pienen herkun, jonka voi tehdä kotiin tai viedä lahjaksi. Kuulostaa ja näyttää ainakin niin hyvältä, että voisin kokeilla tehdä näitä vaikka viikonloppuna. Nam!

Resepti
200 g maitosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
1 ½ dl hasselpähkinärouhetta


Rouhi maitosuklaa.
Mittaa kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa.
Lisää hunaja ja voi.
Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa.
Lisää joukkoon maitosuklaa- ja hasselpähkinärouhe ja vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia.
Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (18 x 18 cm). 
Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa terävällä, öljytyllä veitsellä 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi. 
Säilytä fudgepaloja jääkaapissa.

Comments

Popular Posts