Something to look forward to...

Näyttää vihdoin siltä, että kevät alkaisi olla tulossa myös tänne pohjolaan. Sekä Lontoossa, että Pariisissa, jossa ystäviäni asuu kevät on jo alkanut ja kukat alkavat pilkistää maasta ja puun oksille on ilmestynyt jo vihreitä hiirenkorvia. Täällä ei olla vielä ihan niin pitkällä, mutta viime päivien auringonpaiste on saanut yhden, jos toisenkin ajattelemaan edessä olevaa kevättä ja kesää.

Rupesin miettimään mitä toivoisin tältä keväältä ja kesältä... 

En malta odottaa kihlattuni pysyvää muuttoa Suomeen keväällä. Se on tärkein ja suurin asia, jota odotan.

Saamme vihdoin aloittaa yhteisen elämän Suomessa ja olen varma, että hän kotiutuu tänne todella hyvin. Perheeni ja ystäväni ovat korvaamaton tukiverkko ja hänen innostuksensa uusia asioita, kuten saunaa, kohtaan on myös iso bonus.

Vielä kuudenkin vuoden jälkeen tuntuu, että elämme jonkinlaista "honeymoon" kautta ja olen varma, että se vain jatkuu täällä ja meillä on niin paljon kaikkia ihania juttuja koettavana, että arkikin on yhtä juhlaa.





Kevät ja kesä on rakkauden aikaa myös muille ja tänä kesänä edessä onkin jopa kahdet häät - yksi parhaista ystävistäni menee naimisiin toukokuun lopulla ja serkkuni sitten heinäkuun lopulla.

En malta odottaa, että pääsen jakamaan heidän onnensa ja upean päivänsä. Eikä pidä unohtaa kauniita pukuja, upeita koristeluita tai niitä pieniä persoonallisia juttuja, joita he ovat keksineet.

Tykkään tuon kuvan koristeluista ja väreista ja ennen kaikkea fiiliksestä, joka siitä välittyy. Ehkä sitten jotain tuollaista vois tulla omiin häihin. Sitten joku päivä...











Ja kevääseenhän kuuluu myös päivien pidentyminen ja tuo ihana auringonpaiste. Ja sehän saa luonnonkin heräämään kevääseen. Hiirenkorvat puhkeavat oksille, aikaisimmat kevätkukat - krookukset ja tulppaanit alkavat pilkistää lumien keskeltä talon vierustoilla ja kaikkialle muodostuu pieniä puroja, kun lumet alkavat vihdoin sulaa. Ja miten se runo niistä linnuista menikään "västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään"?





Entäs sitten kotona? Pääsiäinen koittaa pian ja sitä varten saa taas kaivaa ne puput, pajunkissat ja pääsiäismunat esille. Yleensä viimeistään tähän aikaan ne pastellivärit pääsevät valloilleen ja saavat paikan ainakin koristeissa tai pöydän kattauksessa.

Mutta mitäs sitten pääsiäisen jälkeen?? Tänä keväänä minä aion heittäytyä sinisen vietäväksi. Ei mitään merihenkistä raitaa vaan shabby chic henkistä kukkaa ja ruutua. Mutta en aio mitenkään laittaa koko taloa siniseksi vaan enemmänkin käyttää sinistä yksityiskohdissa - tyynynpäällisissä, kukissa, kynttilöissä jne.




Keväässä ja kesässä parasta on kuitenkin ehkä se, että tulee vihdoin lämmin ja saa kaivaa mekot ja sandaalit esille. Katukuvassa alkaa näkyä enemmän väriä ja hymyileviä, iloisia ihmisiä. Töiden jälkeen voi mennä terassille ja vapaapäivänä rannalle tai vaikka mökille. Tulisipa kesä jo...

Comments

Popular Posts