Häähumua...

Lauantaina oli yksi kesän kauneimmistä päivistä ja serkkuni häät. Olin liikenteessä veljeni, hänen tyttöystävänsä sekä toisen serkkuni ja hänen vaimonsa kanssa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, kun pari sanoi tahdon Vaskion kirkossa, Salon kupeessa.

Päivä alkoi siunauksella kirkossa, sillä he olivat jo menneet naimisiin edellisenä päivänä maistraatissa. Kirkosta jatkoimme lähellä olleeseen juhlatilaan, jonne onnellinen pari saapui kuvien oton jälkeen. Mikäs siinä olikaan auringonpaisteessa odotellessa...

Joimme onnittelumaljan ulkona, jonka jälkeen siirryimme sisälle nauttimaan Salon Seurahuoneen tarjoamasta kylmästä buffetista. Pöytä notkui erilaisia herkkuja - paljon kalaa, erilaisia salaatteja, marinoituja kasviksia, hedelmäsalaattia ja paljon muuta. Erittäin herkullista! Jälkiruoaksi oli tietenkin hääkakkua, joka oli valkosuklaakakku ja mustikoita, mansikoita ja vadelmia. Nam!

Ruokailun jälkeen ilta jatkui puheilla (mm. sulhasen veli itketti ja nauratti puheellaan), leikeillä (pitihän sitä testata minkälainen laulaja sulhasesta tulee esiin, kun uusi morsian on ryöstetty) ja erittäin tunnelmallisella häätanssilla. Kappaleena oli Elton Johnin "Your Song" ja pariskunnan pienen pojan liittyminen tanssiin oli todella hellyttävää. Sitten ilta jatkuikin bändin ja DJ:n säestyksellä myöhään iltaan.


Serkkuni suorastaan hehkui onnea ja säteili koko päivän - todella kauniina, kuten morsiamet aina. Puku olisi sopinut vaikka prinsessalle ja jalassaan morsiamella oli vaaleanpunaiset strassein koristellut kengät. Koko komeuden viimeisteli upea kimppu.

Kuten perinteeseen kuuluu häissä tulee aina olla "jotain vanhaa, jotain uutta, jotain sinistä ja jotain lainattua". Jotain vanhaa saatiin mukaan, kun tätini, joka sitoi kimpun, lisäsi siihen mamman vanhasta helminauhasta otettuja helmiä. Kimpussa oli valkoisia sekä vaaleanpunaisia ruusuja, valkoisia ja pinkkejä freesioita, gardenian lehteä sekä murattia. Onneksi tätini lupasi, vai pitäisikö sanoa joutui lupaamaan, että sitoo myös sitten joku päivä minun hääkimppuni.

Hän teki myös kukkakauppias ystävänsä Astan kanssa kukat morsiusparin pöydän ympärille. Asta pitää Salossa parturi-kampaamoa sekä tekee myös kukkia. Hän onkin oikea morsianten tekijä, kun saman katon alta löytyy meikit, hiukset ja kukat. Katso nettisivut täältä.



Comments

Popular Posts