Joulukalenteri

Hui! Nyt ollaan päästy jo päiviin, jotka alkavat kakkosella. Se tarkoittaa, että ollaan tosi lähellä jouluaattoa. Enää neljä yötä... Avataanpa tämän päivän luukku. Mitäs sieltä löytyy?!
 
JOULUKORISTE
 
Itsetehty
 
 
Joulun aikaan ehtii askarrella kaikkea kivaa. Olen tässä syksyn aikana nähnyt mm. Bloomingvillellä sekä Pentikissä näitä puuhelmistä tehtyjä sydämiä. Olen vastustellut niiden ostamista, koska ajattelin, että voin tehdä sellaisen itsekin ja eilen illalla ajattelin ryhtyä tuumasta toimeen.
 
Näitä on todella helppo tehdä. Tarvitset rautalankaa, puuhelmiä tai muita haluamiasi helmiä sekä nauhaa. Ostin puuhelmiä Sinellistä, jossa on todella hyvä valikoima ja hintakin oli ihan ok. Tyylejä on monia, mutta minä etenin näin: 
 
- Ensin pujotin helmet rautalankaan ja käänsin päät muutaman kerran ympäri ja leikkasin ihan lyhyeksi. Rautalankaa ja solmukohtaa jää näkymään, mutta se ei haittaa, koska nauha peittää sen.
- Sen jälkeen kiersin sen sydämenmuotoisen piparkakkumuotin ympärille saadakseni oikean muodon. Aina se ei mennyt ihan muotin ympäri, mutta ainakin sydämen alaosa oli helpompi muotoilla muotin avulla.
- Sydäntä voi vielä vähän muotoilla, että sen saa haluamaansa muotoon ja sitten on nauhan vuoro. Käytin mustaa organzanauhaa ja tein solmun siihen kohtaan missä rautalankaa oli vielä näkyvissä. Eipä ole enää. Sitten vain rusetti tai ripustuslenkki ja valmista tuli.
 
Näitä voi sitten antaa lahjaksi, käyttää paketoinnissa tai vaikka ripustaa kuusen oksille. Hauskoja askarteluhetkiä!

 
 
 

Comments

Popular Posts