Tuesday, 5 May 2015

Ristiäisten suunnittelua...

Parin viikon päästä meidän pieni neiti saa nimen. Päätimme pitää ihan oikeat ristiäiset, eikä vain nimiäisiä. Vaikka en kauhean uskonnollinen olekaan, on meille molemmille tärkeää, että vauva kuuluu kirkkoon. Se antaa kuitenkin tietynlaista turvaa ja merkitsee paljon myös meidän perheille. Sitä ennen on edessä kuitenkin vielä paljon tehtävää... Tärkeimmät, tai ehkä ratkaisevimmat asiat, on jo hoidettu. Tila on varattu - läheinen seurakuntatalo oli meille melkeinpä ainoa valinta, koska tänne kotiin ei edes minun pieni sukuni mahdu. Pappi löytyy lähipiiristä ja hän itse asiassa varasi kasteen jo kuultuaan minun olevan raskaana. On ihana, että pappi tuntee meidät ja vauvan jo valmiiksi. Värimaailmakaan ei taida olla mikään yllätys. Luvassa on pinkkiä, vaaleanpunaista ja valkoista. Tai no ehkä se onkin yllätys etteivät ristiäisetkin ole musta-valkoiset. Ha hah! Teemaan sopivia koristeitakin on jo hankittu aikamoinen kasa. Ajattelin myös, että vaaleanpunaiset koristeet tulee varmasti käytettyä vielä monta kertaa erilaisilla vauvan synttäreillä ja muilla juhlilla.


Viikonloppuna askartelin vihdoin kutsutkin ja niitä ajattelin vähän esitellä nyt täälläkin. Jos joku muukin on samassa tilanteessa ja kaipaa vaikka ideoita... Idea kutsuihin tuli oikeastaan kahdesta paikasta. Näin juurikin samanlaisen ristiäiskutsun Pinterestissä (missäpä muualla) ja sen lisäksi sain kutsun ystäväni häihin, jossa oli käytetty samanlaista ideaa. Sitten vähän tuunasin ideaa omaan makuun sopivaksi ja tälläisiä niistä tuli. Idea on siis se, että vauvan kuvan päälle on laitettu kuultopaperi, johon on printattu teksti. Sitten koristelin kutsut helmitarroilla ja kauniilla nauhalla. Mustat klemmarit pitävät paperit yhdessä. Meillä oli äidin kanssa pieni tuotantolinja ja kutsut syntyivät aika nopeasti. Eniten aikaa meni sopivan runon löytämiseen ja fontin valintaan. Ha hah!


Tarvikkeet ostin kaikki Sinellistä (paitsi mustat klemmarit, ne ovat Ikeasta). Ostoslistalla oli:
 • vaaleanpunaiset yksiosaiset A6-kokoiset kortit
 • vaaleanpunaiset kuoret
 • kuultopaperia
 • puolipallonmuotoiset helmitarrat
 • vaaleanpunainen jalkaprintti nauhaPaljon on myös vielä tekemättä ja suunnittelematta. Ensi kerralla voidaankin sitten puhua vähän ristiäisten vaatetuksesta. Sitäkin varten on tehty nimittäin jo vähän erikoisvalmisteluja... :) Niistä lisää kuitenkin sitten seuraavalla kerralla. Nyt toivottelen täältä hyvää yötä ja mukavaa viikon jatkoa.

2 comments:

 1. Moikka! Muistatko vielä oliko tuota nauhaa vaaleansinisenä? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi. En muistanut. :) Mutta nopea katsaus Sinellin nettisivuille kertoi, että ainakin sieltä löytyy, jollei myymälästä. http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/223462. Siitä sitten vaan askartelemaan.

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...