Sisustuspäivän satoa...

Helsinki on täynnä ihania sisustusliikkeitä ja viikko sitten pidimme äitini kanssa Helsinki päivän, jonka päätarkoitus oli käydä katsomassa mitä näistä inspiraationlähteistä löytyisi näin kevään kynnyksellä. Reitti valikoitui kauppojen sijainnin mukaan, mutta matkalle mahtui pari yllätystäkin...

Aloitimme Fredrikinkadun alkupäästä ja tavoitteena oli päästä Nougatiin Bulevardille. Ennen Nougatia tielle osui kuitenkin Day. Vaikka Day onkin pääosin erittäin värikästä ja enemmän hauskaa kuin käytännöllistä tavaraa, mukaan mahtui myös kauniita ripustettavia tuikkukynttilöitä, ihania servettejä sekä värikkäitä muoviastioita, jotka olisivat ihanat mökillä tai keväisellä piknikillä.

Seuraavaksi löysimme Nougatin - pienen, mutta sitäkin ihanamman lifestyle myymälän Bulevardin alkupäässä. En ollut ennen käynyt siellä, mutta olin lukenut siitä, erityisesti muista sisustusblogeista. Myymälä perustettiin vuonna 2008 ja nettimyynti on toiminut vuodesta 2009. Valikoimaan kuuluu mm. TineKHome, Day Home Birger & Mikkelsen, House Doctor sekä Vågan korut.

Pidin erityisesti TineKHomen astioista, Dayn printti tyynyistä sekä naulakoista, jotka oli tehty vanhoista laudoista. Myymälä oli erittäin kaunis ja visualistina nautin myös kauniista esillepanosta.  


Nougatin jälkeen vuorossa oli Peroba. Peroba on toinen liike, jossa en ollut käynyt koskaan ennen. Se on aina kaikissa sisustuslehdissä ja olin odottanut sinne pääsyä jo jonkin aikaa. Ja en totisesti joutunut pettymään. Valikoima edustaa pääosin teollista tyyliä - paljon mustaa, sinkkiä ja erilaisin tekstein varustettuja lasipurkkeja. Erityisesti House Doctorin numeroidut kuution muotoiset lasiset laatikot olivat ihania. Ne näkyvät allaolevassa kuvassa pöydällä. Myös puiset Herbs ja Flowers laatikot olivat todella kauniit ja rustiikkiset. Peroban verkkokaupasta löydät mm. lasilaatikot ja paljon muuta.


Peroban jälkeen tarkoitus oli suunnata kohti Pihapuotia, mutta väliin löytyikin ihastuttava paperikauppa, Pino. Näyteikkunan houkuttelemina astuimme sisään tilavaan myymälään, jonka valikoimasta löytyi sisustustarroja, erilaisia lehtiöitä ja muistivihkoja sekä upeita säilytykseen tarkoitettuja, erikokoisia ja värisiä paperipusseja, jotka näkyvät kuvassa oikealla. Ostin myös ihania lahjapapereita. Keltaiset talot ja numerot ovat Pinosta, Pariisin kartta Paper Shopista.


Pinosta matka jatkuikin sitten kohti Pihapuotia. Pihapuoti on tietääkseni melko uusi liike, olisiko viime vuonna avattu. Valoisa, mutta erittäin pieni liike oli laitettu todella kauniisti. Valikoimassa oli mm. IB Laursen, Maileg sekä Watt&Veke. Liike tuntui kuin pieneltä kodilta. Ihana paikka, josta löytyy paljon lahjaideioita - äitienpäivään ei ole enää paljon aikaa.


Sitten viimeiseen kohteeseen, Moko Marketiin. Moko Market on suosikkini! Valikoima on runsas, monipuolinen, mutta aika kallis. Mokossa vietettiin Pariisi viikkoja ja ostinkin ihania postikortteja. Myynnissä oli myös Pariisin herkkuja erilaisten raaka-aineiden muodossa. Paras löytö oli kuitenkin kassalla viimeiseksi näkemäni rannerenkaat, joita oli erivärisiä ja erilaisilla teksteillä - bliss and blessings tai carpe diem. Aivan ihania. En ostanut niitä silloin eli joudun ehkä tekemään uuden visiitin Mokoon. Ja sitä ehdottomasti suosittelen teillekin! Helsingissä on monta ihanaa kauppaa ja tässä oli niistä vain muutama. Minun seuraava etappini on Kämppä. Eli tulossa on pian lisää sisustuskauppojen antia...  



Comments

Post a Comment

Popular Posts