Saturday, 7 September 2013

Harmaa valloitus...

Näin tässä nyt sitten kävi. Harmaa tuli ja yhdellä pyyhkäisyllä valloitti olohuoneen ja sydämeni. Jep, olen, taas täällä viimeisten joukossa, herännyt tähän harmaan värin ihanuuteen. Ajattelin aina, että meillä on täällä jo mustaa ja valkoista, mihin sitä harmaatakin nyt vielä tarvitaan... Mutta sitä todellakin tarvittiin. Olen aina ihaillut Emilian harmaa-valkoista kotia ja sitten, kun vielä luin uusimmasta Koti ja Keittiö lehdestä jutun Leea af Heurlinin harmaasta kodista oli minunkin pakko saada osani siitä!!


Mitäs siinä sitten muuta kuin kauppaan ja ostin eilen uusia harmaita tyynyliinoja H&M Homesta - raidallisen, samettisen ja mustalla tekstillä varustetun. Ja tänään siivouksen yhteydessä vaihdoin olohuoneen tekstiilejä. Nyt muuten näette myös ne uudet H&M Homen lahjoittamat tyynyliinat. Toinen on tuo musta neulepintainen ja toinen tuollainen musta kuviollinen. Niiden lisäksi laitoin vielä yhden valkoisen tyynynkin, jotta yleisilme ei olisi liian tumma. Ikean musta-valkoinen Stockholm viltti sekä näyttää kauniilta, että peittää tahran sohvassa. Double duty!Samalla, kun kerran puuhastelin niin tein pari muutakin muutosta. Ha hah! Otin maton kokonaan pois olohuoneesta. Se oli hei beige!!! Eikä se nyt sitten käynyt yhtään tähän harmaaseen juttuun. Uusi olohuoneen mattohan on muutenkin ollut etsinnän alla jo pitemmän aikaa eli nyt mennään sen löytymiseen asti ilman mattoa. Ideoita otetaan muuten ilolla vastaan hienoista ja sopivan hintaisista matoista...

Siirsin sohvaan kuuluvan rahin tuohon sohvan eteen ja tein siihen pienen asetelman puiselle tarjottimelle. Sen lisäksi siirsin vielä ison palmun rahin vanhalle paikalle sohvan viereen. Tämä antoi lisätilaa kukkapöydälle ja nyt täällä onkin jotenkin ihanan avaraa. Ennen kaikki oli niin vieri vieressä, että mikään ei oikein päässyt kunnolla esille.


Kyllä nyt kelpaa vietellä viikonloppua tässä sohvalla. Koti on siivottu ja taas vähän uuden näköinen. Taas se on sanottava, että tekstiileillä pääsee kyllä niin pitkälle. Koko ilme uusiutuu hetkessä ja pienellä rahalla. Sitä aikaisemminkin jo mainitsemaani karsimista täytyy vielä vähän jatkaa tänään ja huomenna, koska muuallakin olisi kiva jatkaa tätä avaruuden tunnetta. Esimerkiksi valkoinen vitriinikaappi on niin täynnä, että sieltä pitäisi ottaa varmaan puolet tavaroista pois, että saisi jotain oikeasti kauniisti esille. Eli hommat jatkuvat... Hauskaa viikonlopun jatkoa!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...