Sunday, 6 October 2013

Viherkasvit sisustuksessa...

Olen ihan hullaantunut viherkasveihin! Niitä kertyy lisää koko ajan vaikka syksy ja talvi eivät todellakaan ole parasta aikaa yrittää pitää niitä hengissä. Tämä intoni johtuu varmaan ainakin osin siitä, että minulla ei ole pihaa eikä edes sitä parveketta, joten tämä on minun mahdollisuuteni upottaa sormet multaan. Plantagen ja muut kaupat ovat saaneet minusta vakioasiakkaan ja jopa Kodin Ykkösessä viime viikolla halusin ostaa viherkasveja kaiken ihanan sisustustavaran sijaan. Musta-valkoinen sisustus saa viherkasveista paljon kaivattua pehmeyttä ja tekee jotenkin tunnelman kodikkaammaksi. Tällä hetkellä täältä meiltä löytyy iso kultapalmu, lehtikaktus, klivia, muratti, lankaköynnös, hernevillakko ja pari muutakin kasvia joiden nimeä en edes tiedä. Sen lisäksi minulla on tällä hetkellä myös valkoinen syklaami ja maljakossa uutta suosikkiani - talviota, jota siis kasvaa ihan tuossa meidän pihalla.

Kultapalmu

Lehtikaktus, lankaköynnös ja muita vihreitä


 
Hernevillakko
Muratti
Erityisesti tykkään käyttää kasveja ja kukkia asetelmien teossa. Sohvan edessä on tällä hetkellä rahi, jonka päällä on tuo puinen tarjotin. Siinä on vaihtuva asetelma tavaroita, mutta yksi elementti pysyy samana - vehreys. Myös luonnosta löytyy tällä hetkellä paljon sopivaa vihreää mm. sammalta. Sitä kannattaakin nyt käydä hakemassa, koska pian sitä tarvitaan. Se on erittäin kaunista sekä hyasinttien juurella, että kynttilöiden ympärillä. Suosittelen!

Mökiltä tuodun köynnöskasvin kukkia, jonka nimeä en valitettavasti tiedä
Talvio
Viherkasvien lisäksi tykkään tietenkin myös leikkokukista. Ne ovat helpoin tapa tuoda väriä ja raikkautta kotiin. Erityisesti perjantaina, siivouksen jälkeen on ihana laittaa tuoreita kukkia maljakkoon. Leikkokukat ovat tietenkin enemmän sesonkiluontoisia, kun taas viherkasvit pitävät pintansa koko vuoden. Keväällä pääsiäisen aikaan maljakosta löytyy tulppaaneja ja narsisseja, kesä taas tuo ulottuville kaikki mahdolliset kukat alkukesän pioneista, luonnonkukkien kautta alkusyksyn maksaruohoon. Joulun aikaan sitten saa taas hyasinttia ja amaryllistä. Vaihtoehtoja on varmasti yhtä monta kuin on makujakin. Itse tykkään melkein kaikista niistä, mutta krysanteemeja ei minun maljakostani kyllä löydy. Ha hah!!

Tässä vielä vähän kauneimpia leikkokkukkiani, joista kaikki taitavat olla Kikan Kukka ja Lahjasta. Rakkauteni kukkiin ja asetelmiin sekä aika kattava tietouteni kukista johtuukin sekä äidistäni, että myös tädistäni, joka on töissä tuossa ihanassa kukkakaupassa. Jo ollessani pieni opettelimme luonnonkukkien nimiä mökillä ja se on jatkunut aina näihin päiviin asti. Nyt vain leinikit ja apilat ovat vaihtuneet pioneihin ja gladioluksiin.

Ihanaa sunnuntain jatkoa ja iloa uudelle viikolle!!

Hortensia ja harsokukka

Anemone
Amaryllis

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...