It's a wrap!

Juhlakausi alkaa lähestyä. Pelkästään viime kuussa ystäväpiirissäni oli neljät syntymäpäivät omieni lisäksi. Sen lisäksi lähestymme äitienpäivää, valmistujaisia, rippijuhlia, häitä ja monia muita kesän juhlia. Olen itse menossa tänä kesänä kaksiin häihin, kummipoikani rippijuhliin, äitienpäivänä muistan tietysti äitiä ja syntymäpäiväjuhliakin on tulossa. Ja olen melko varma, että muillakin niitä juhlia riiittää. Niin hauskoja ja ihania kuin nämä juhlat ovatkin, niiden myötä tulee esille myös monia erilaisia "stressin" aiheuttajia...

Suurimmalle osalle naisista se ensimmäinen ja vaikein asia on löytää jotain päälle pantavaa. Ja vaatekaapistahan sitä ei löydy koskaan, vai mitä? Kun asu on vihdoin löydetty pohditaan vielä hiuksia, koruja, kenkiä, laukkuja jne. Mutta koska tämä ei ole muotiblogi, emme puhu tänään(kään) vaatevalinnoista tai parhaista laukuista, vaikkakin sillä saralla olisinkin melkoinen expertti. Ainakin, jos tieto kerääntyy laukkujen lukumäärän myötä. :)

Tänään ajattelin kirjoittaa eräästä pienemmästä, mutta ainakin itselleni tärkeästä asiasta. Lahjoista ja erityisesti lahjojen paketoinnista. Rakastan lahjojen paketointia ja paketoin varmasti pienimmänkin rasian yhtä kauniisti kuin ison ja näyttävänkin.

Varastossani on useita erilaisia papereita, nauhoja, pitsejä ja erilaisia koristeita, joilla voin lisätä paketteihin persoonallisuutta.

Mielestäni valikoimani on melko kattava, mutta washi teippejä haluaisin lisää. Ne ovat todella käteviä ja niillä koristelee paketit hetkessä. Lue lisää washi teipeistä täällä.
Veitpä sitten minkälaisia tai kokoisia paketteja tahansa, tässä vähän inspiraatiota siihen paketointivaiheeseen.


Katsotaanpa mitä kaikkea on hyvä olla, ennen kuin aloitetaan:

1. PAKETOINTIPAPERIA

Tähän käy itse asiassa mikä tahansa paperi - sanomalehti, ruskea voimapaperi, perinteinen lahjapaperi, kangas tms. Voit myös itse tehdä paperin esim. leimailemalla ruskeaa voimapaperia mieluisillasi leimoilla. Myös paperipussit ovat erittäin käytännöllisiä ja pienillä koristeilla niistä saa todella kivoja.

2. TEIPPIÄ

Tavallista teippiä tai sitten sitä aiemmin hehkuttamaani washiteippiä. Voit myös tietenkin käyttää tarroja, niittejä tai jotain muuta millä paketin saa pysymään kiinni.


3. NAUHAA

Jälleen kerran kaikki käy, ihan oman mielen ja maun mukaan. Kaikki materiaalit - paperi, silkki, sametti, pitsi jne. sekä värit käyvät.

4. KORISTEITA

Nyt saa sitten käyttää sitä luovuutta, mielikuvitusta ja kaikkea siltä väliltä sillä paketin voi koristella melkein millä vain. Ideoita ja tarvikkeita voi ottaa mm. luonnosta, omasta puutarhasta/pihasta tai vaikka työpaikalta.



Tässä on valikoima kuvia erilaisista paketeista, jotka toivottavasti antavat teille ideoita ja helpottavat tulevaisuudessa lahjojen paketointia.

Näissä paketeissa on käytetty kauniita pastellisävyisiä papereita ja pitsinauhaa, jopa pieni pitsiliina, joilla on saatu aikaan kaunis ja romanttinen tunnelma.
Tälläinen paketti sopisi esim. häälahjaksi erittäin hyvin.

Kankaasta tehdyt ruusut ja nauhat koristavat tavalliseen ruskeaan paperiin käärittyjä paketteja. Erittäin kaunis paketti äidille.

 Tässä on hyvä esimerkki washi teippien monipuolisuudesta. Paperi voi olla hyvinkin yksinkertainen, kun sen saa kerran itse koristella. Mielikuvitusta peliin!
Tällä tekniikalla voi tehdä kaikki lahjat synttäreistä valmistujaisiin.


Joskus lahjan voi jättää näkyville ja lisätä vain kaunista nauhaa ja pienen koristeen. Erilaiset kukat, oikeat tai ei, toimivat hyvin tälläisissä paketeissa. Erityisesti hää- tai ristiäislahjat on kiva paketoida näin, että muutkin saavat tietää mitä pari tai uusi tulokas saa lahjaksi. 

Keittiöstäkin voi löytyä kauniita koristeita. Paperiset kakkualustat ovat kauniita ja niitä on helppo yhdistellä erilaisiin koristeisiin esim. perhosiin, kukkiin jne.

Toivottavasti tästä oli hyötyä. Yritän tehdä listan lahjaehdotuksista pian, että näiden kauniiden pakettien sisällekin löytyisi jotain kivaa. :) Hauskaa loppuviikkoa!

Comments

Popular Posts