Juliste on nyt se juttu... ilmeisesti.

Näittekö muutama viikko sitten sunnuntain Helsingin Sanomissa jutun julisteista? Luin jutun erittäin kiinnostuneena, koska itsellänikin se Pariisin kartta juliste tuolla odottaa kehystämistä ja muutenkin tykkään julisteista, erityisesti teksteistä, todella paljon.


Anna Keski-Kohtamäen kirjoittama juttu alkaa näin: "Internetin sisustusblogit ovat polkaisseet todellisen julistebuumin!" Vähän erikoinen lause, tuntuu kuin sieltä ehkäpä puuttuisi sana "käyntiin"? Noh, asia tuli kuitenkin varmaan selväksi, se on kai tärkeintä. Siis julistebuumin? Kai se on osittain totta, vaikka aika suuri kunnia se tuntuu olevan. En tiennytkään olevani niin vaikutusvaltainen! Ha hah!

Totta on, että monissa blogeissa näkee nykyään julisteita, joko ihan ostettuja, mutta usein myös itse tehtyjä. Itse tehdyt ovat suosikkejani. Niistä voi tehdä itselleen hauskoja ja merkityksellisiä ja helpolla tekniikalla se käy nopeasti. Luulen kylläkin, että enemmän ihmiset ovat ottaneet inspiraatiota blogeista julisteiden (ja miksei myös taulujen) esillepanoon kuin siitä, että julisteita yleensä pitäisi olla. Enää niitä ei tarvitse ripustaa seinille vaan ne ovat usein joko kapealla tauluhyllyllä, tason tai lipaston päällä tai joskus ne vain nojaavat seinää vasten lattialla. Ihan tarkoituksella.

Itse ostin Pariisin kartta julisteen, koska haaveilen sinne pääsystä, ystäväni asuu siellä ja sitä pidetään yhtenä muodin syntysijoista. En siksi, että olisin nähnyt sen jossain blogissa. Ehkä se olen vain minä... Oletko itse vaikuttunut julisteista nimenomaan blogien kautta?

Vai onkohan siinä sittenkin jotain perää... Ainahan sitä ei edes heti tajua, että on vaikuttunut ja inspiroitunut jostain. Ehkä sen muistaa sitten myöhemmin, kun löytää itsensä kaupasta ostamasta Pariisin kartta julistetta. :) Itsellänikin on Pinterestissä kokonainen "board" täynnä erilaisia julisteita - lauseita, aforismeja ja kuvia.
Voit kurkistaa sinne täältä.

Onko sinulla kotona jotain kivoja julisteita? Haluaisin kuulla mitä pidätte seinillänne, tai lattialla.

Tässä muutamia omia suosikkejani...

Ensimmäisenä tietenkin blogini nimi Home is where the heart is, jossa art on korostettu eri värillä. Se on hyvä esimerkki juuri itselle merkityksellisestä julisteesta. Se on minulle tärkeä ja minusta hauska, mutta ei välttämättä merkitse mitään jollekulle muulle.


Pariisin kartan viereen sopisikin sitten tämä Pariisin yöllinen maisema. Kaunis piirretty kuva on rauhallinen ja sopisikin hyvin esimerkiksi makuuhuoneeseen.



 Tässä pinkissä unelmassa minua viehätti sekä sen väri, että tekstin fontti. Se on jotenkin vanhan näköinen ja voitte olla varmoja, että jos minulla olisi sellainen vaatehuone kuin Sinkkuelämän Carrie Bradshawlla niin tämä olisi sen seinällä.




Comments

Popular Posts