Thursday, 21 March 2013

Kukkaloistoa...

Tällä viikolla ollaan ihanien kollegojeni eli visualistityttöjen kanssa puhuttu pääsiäisen kukista. Ensin käytiin keskustelu siitä, että mitäs kaikkea nyt onkaan kaupoissa. No, perinteisin vaihtoehto on ehdottomasti kullankeltainen narsissi. Sen valkoinen kaveri perunanarsissi tuoksuu todella ihanalta ja sitten on vielä se pienempi tete-a-tete. Sen lisäksi on tietysti helmililja, yleensä sininen tai valkoinen, joita minullakin oli ja joita näkyy tuossa edellisessä postauksessa.

Sitten vielä on yksi, Euroopassa hyvinkin suosittu, hyasintti, joka on löytämässä tiensä joulukukasta myös suomalaisiin koteihin pääsiäiseksi. Ja tämä upea keltainen hyasintti sopisikin kyllä pääsiäiseen erittäin hyvin, vai mitä? Kuva on salolaisen Kikan Kukka ja Lahja-liikkeen Facebook sivuilta ja se onkin ainoa paikka missä olen näitä nähnyt. Onko joku muu nähnyt niitä jossain?!


Mutta kukkien valinta ei ollut se tärkein osa tätä keskustelua. Sanoin, että viime vuonna laitoin perunanarsissini ilman multaa lasipurkkiin ja se herätti PALJON kysymyksiä, joten ajattelin vähän avata asiaa täällä. Ehkä joku muukin miettii samaa... Sipulikukat, niinkuin nämä kaikki edellä mainitut, ovat erittäin helppohoitoisia. Ne tarvitsevat erittäin vähän vettä ja pärjäävät ihan ilman multaakin. Viime pääsiäisenä kotonani näytti tältä. Ostin perunanarsissin, pesin kaiken mullan pois ja laitoin sipulit vanhan Riihimäki purkin pohjalle. Tilkka vettä silloin tällöin riitti oikein hyvin. Liiallinen kastelu johtaa vain hirveään kasvuspurttiin ja ylikasvaneisiin kukkiin. Ei näytä kivalta!


Kukathan voi laittaa mihin tahansa vastaavanlaiseen purkkiin, kunhan suuaukko on tarpeeksi iso, että ne saa sisälle. Multaahan ei ole pakko pestä pois, mutta henkilökohtaisesti en todellakaan pidä siitä, että lasipurkin pohjalla on muovisen purkin muotoinen multapaakku. Eli jos haluatte multaa purkkiin niin levittäkää ensin pieni kerros pohjalle ja sitten sipulit siihen päälle.

Tälläistä tänään. Huomenna minulla on vapaapäivä ja sehän tarkoittaa, että täällä vaihdetaan järjestystä ja laitetaan vähän uusia tekstiilejä esille... Siitä lisää sitten huomenna. Ihana perjantai, tule jo. 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...