Joulukalenteri

Neljäs luukku avataan tänään. Mitäs sieltä löytyy?
 
JOULUKORISTE
 
Itsetehty
 

Näitä sydämiä on todella helppo tehdä ja niitähän voi tehdä ihan minkä värisiä ja kokoisia itse haluaa. Tarvitaan vain paperia, sakset tai paperileikkuri ja nitoja. Jos haluaa ripustaa näitä esim. kuuseen niin sitten pitää lisätä tuohon tarvikelistaan vielä naru/nauha.

Sydän

1. Ensin pitää leikata liuskoja. Liuskojen pituus määrittää sydämien koon. 

2. Ota neljä liuskaa - kahta eri pituutta. Liitä ensin vastakkain kaksi pisintä ja niiden päälle/reunoille kaksi lyhyempää. Sitten nido ne yhteen n. sentti alareunasta. Jos haluat ripustusmahdollisuuden niin nauha pitää laittaa ennen nitomista pidempien liuskojen väliin.

3. Käännä liuskat alaspäin, jotta muodostat sydämen ja nido ne yhteen. Valmista tuli.

Sydän nauha

1. Ensin pitää leikata liuskoja. Liuskojen pituus määrittää sydämien koon. Näissä tekstiliuskoissa koristelin paperiliuskat washi teipillä, mutta toki ne olisi vain voinut leikata tekstipaperista.

2. Ota kaksi liuskaa ja aseta ne toisiaan vasten printtipuolet vastakkain. Jos haluat ripustusmahdollisuuden niin nauha pitää laittaa tässä välissä liuskojen väliin.

3. Sitten vain niitillä liuskat yhteen alareunasta. Jätä noin sentti tyhjää ennen nitomista (kts. toinen kuva alla).

4. Käännä liuskat alaspäin, jotta muodostat sydämen. Lisää seuraavat liuskat ja nyt vasta nido ne yhteen. Ja sitten vain jatkat tällä lailla niin pitkään kuin haluat.

 

Comments

Popular Posts