Saturday, 9 November 2013

Jouluostoksilla... Cafe Latte Spirit...

Onpa ollut ihana lauantai. Heräsin aamulla ennen yhdeksää ja lähdimme vanhempieni kanssa uuteen Espoon kierrätyskeskukseen, anteeksi, kierrätystavarataloon. Ja sinne oli tullut muutama muukin. Huh! Enpä olisi uskonut, että niin moni oli kiinnostunut vanhasta tavarasta. No, sehän on vain hyvä asia. Katselin vähän kaikkea mm. ihanaa Riihimäen lasin ruskeaa Pala maljakkoa sekä aivan upeaa koristeellista rottinki sängynpäätyä. Se oli tosin harmikseni vain 120cm eli ei oikein sovi meidän sänkyyn. Muuten se olisi tullut mukaani hetkessä ja saanut vähän spraymaalia pintaansa. En sitten kuitenkaan ostanut mitään, koska minulla oli muita suunnitelmia...

Kierrätyksen maailmasta matkasimme nimittäin Leppävaaran Kartanon lähelle ihanaan Cafe Latte Spiritiin. Halusin vähän fiilistellä jo joulujuttuja ja ne TineK tuikutkin olivat olleet mielessäni jo pitemmän aikaa ja tiesin niitä olevan Latten valikoimassa. Pieni ja tunnelmallinen piharakennus kätkee sisäänsä aivan hurmaavan sisustuspuodin, jonka valikoimiin kuuluvat mm. TineK, House Doctor, Zoco Home ja Pernille Corydon. Jouluista tunnelmaa riitti ja piparit ja glögi siivittävät ostoksia mukavasti. Ja nyt tämä tyttö on kahden TineK tuikun onnellinen omistaja! Ostin kirkkaan ja harmaan. Ne olivat mielestäni hyvä alku tulevalle kokoelmalle. Heh! Ostin myös ihanan rautalankavyyhdin jossa oli kiinni pehmoisia lumipalloja. Ajattelin laittaa sitä ovikranssiin ja tehdä siitä jouluisen ovikoristeen. Olisin voinut tosin ostaa vaikka mitä muutakin, mutta tällä kertaa mukaan tarttuivat vain nämä tärkeimmät. Tässä vähän tunnelmia puodilta...


Kotona olikin sitten siivouksen paikka ennen kuin tänne pystyi laittamaan mitään kauniisti esille. Miten täällä olikin sellainen sekamelska?! Siispä imuri käteen... pöytäliina vaihtoon... vanhat kuolemassa olevat viherkasvit roskiin jne. Sitten vuorossa oli vihdoin pientä esillepanon tekemistä. Ruokapöydälle laitoin mustat tabletit ja niiden väliin tein tuikkujeni seuraksi pienen asetelman. Tuikkujen kanssa on lehtikuusen oksia ja kastanjoita. Ne olivat selvinneet varastoissa viime joulusta ja ovat yhtä ihania tänäkin vuonna.
Ihanat, isot betoniset kynttilänjalat sain uskomattomalta työkaveriltani lahjaksi viimeisenä työpäivänäni. Ne ovat niin kauniit!! Kiitos vielä, M! Ovat muuten Biltemasta! Hän kertoi niistä jo minulle aikaisemmin, mutta ehti sitten ostaa ne minulle lahjaksi ennen kuin itse ehdin ostoksille. Laitoin niiden kanssa mökiltä ottamani kaarnan palan, jossa on soma kolo. Näyttää ihan linnunpöntöltä, vai mitä?! Pienet oksat kynttilöiden juurella on dipattu steariiniin. Teimme tälläisiä mökillä alkusyksystä. Dippasimme oksia ja käpyjä kuumaan steariinikattilaan jolloin ne saivat tuollaisen kauniin huurteisen pinnan.

Hei, kellohan on jo vaikka mitä. Nyt on pakko lopetella. Meillä on tänään pikkujoulubileet ja tälle tukalle täytyy tehdä jotain sitä ennen... Suoristusrauta siis pikaisesti seinään ja meikit levälleen. Siitä se ilta lähtee. Hauskaa viikonloppua!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...