Open House Helsinki - Scandic Paasi

Niinkuin jo aikaisemmin mainitsin, olin sunnuntaina kiertelemässä Open House Helsinki tapahtuman kohteita ystäväni kanssa. Kävimme aamulla Otaniemessä Aalto Yliopistolla tutustumassa Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin. Puhtaat linjat ja Aallon persoonalliset/tyypilliset yksityiskohdat sekä asiantunteva opas tekivät vierailusta erittäin mielenkiintoisen.

Sieltä suuntasimme maittavan lounaan kautta Paasitorniin. Eli kyseessä on Hakaniemessä, tarkemmin sanottuna Siltasaaressa, sijaitseva vanha työväenpuolueen vuonna 1908 rakennuttama rakennus, joka nykyään toimii kokouskeskuksena. Paasitornin viereinen vanha toimistorakennus oli täysin uusittu ja se on nykyään hotelli Scandic Paasi.

Ja siihen halusinkin keskittyä, koska tämä hotelli oli täynnä toinen toistaan upeampia yksityiskohtia ja kokonaisuutenakin aivan upea! Vanha Paasitorni ja uusi hotelli Paasi sulautuvat kauniisti yhteen ja täydentävät palveluillaan toinen toisiaan. Rakennustyöt ovat suomalaisen K2S arkkitehtitoimiston käsialaa ja sisustus göteborgilaisen sisustus- ja arkkitehtitoimisto Stylt Trampolinin.

Sisustus oli mielestäni todella hieno ja haluankin suositella hotellia kaikille Helsinkiin matkaaville tai vaikka Helsingissä asuvillekin. Itse haluaisin ainakin viettää yön tässä hotellissa ja nauttia kaikista hauskoista yksityiskohdista rauhassa. Vielä, kun siihen lisäisi käynnin saunaosastolla, jonka viimeisteli upea kattoterassi, käynti olisi varmaan aika täydellinen.

Tässä pieni murto-osa ottamistani kuvista... Mitäs pidätte?

Hotelli sisäpihalta katsottuna ja värikäs aula
 
Aula - huomaa upeat lamput

Aulassa oli toinen toistaan hienompia valaisimia
Vasta pari viikkoa sitten auenneen Paasin lehdistötiedote kertoo hotellista näin...

”Uniikki ja historiallinen ympäristö täydentyy nyt persoonallisella story-hotellilla. 150 vuoden ajan Siltasaaressa ovat vaikuttaneet voimakkaat ja värikkäät henkilöt, joiden tarinat heräävät nyt eloon hotellissamme... Vielä 1930-luvulla Scandic Paasin osoite olisi ollut Sirkuskatu ja vastapäätä oleva Paasivuoren puistikko olisi tunnettu Sirkuspuistona... Tänä päivänä sirkuksen iloisen tunnelman voi aistia saapuessaan hotellin aulaan, jota koristaa riemukas ja sirkusaiheinen sisustus, leikkisä tunnelma ja henkilökuntamme ystävällinen palvelu... Seiniä koristavat hienostuneet tapetit, jotka toistavat 1830-luvulta alkaen 27 vuotta Siltasaaressa toimineen hannoverilaisen Georg Rieksin tapettitehtaan malleja. Hotellille onkin luotu uniikki tapettikuvio, missä historian henkilöfiguurit esittelevät ylpeinä taitojaan". 

Huoneiden numeroita koristivat hauskat hahmot hotellin omasta tapetista

Kekseliäät valaisimet sekä rantapalloon laitettu huonepalvelun mainos

Punaiset yksityiskohdat piristävät muuten tummaa sisustusta, taustalla hotellin oma tapetti

Ihana raitatapetti ja peilikalusteet
If you're visiting Finland in the future, make sure you stay in this brand new hotel, Scandic Paasi. It is amazing - location, decor (!!) and service. Quirky details and an ongoing circus theme will make your stay fun and stylish. Enjoy!!

Comments

  1. Näyttää tosi upealta... Sääli että asun Hgissä... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se oli todella hieno ja mielestäni ihan ainutlaatuisen upea! Vaikka itsekin asun Espoossa niin silti tekisi mieli mennä joskus... Ehkä sitten vaikka jonain juhlapäivänä. :)

      Delete

Post a Comment

Popular Posts