Kaulus kaulaan

Tänään ajattelin kirjoittaa taas tämmöisen muotiaiheisen postauksen, koska olen jo jonkin aikaa katsellut tämän jutun suosion kasvua ja ajatellut, että tästä on pakko vinkata muitakin... Eli tämän syksyn suurin hitti - irtokaulus.

Kyseessä on siis pelkkä kaulus, jonka voi pukea minkä tahansa yläosan päälle. Useimmat on kirjailtu helmin, strassein, paljetein tai muilla kiiltävillä kivillä ja kiinnitys on yleensä nappi tai pieni hakanen edessä. Kauluksia tuntuu olevan myynnissä melkein kaikkialla - itsellänikin löytyy niitä muutama mm. tuo musta Marni at H&M paljettikaulus.


Ylärivi vas. Marni at H&M, oik. H&M
Alarivi vas. AliExpress , oik. Michelle Corty for American Retro
Erityisen hyvin kaulukset sopivat neuleiden kanssa, mutta yhtä hyvin ne piristävät myös trikoopaitaa tai kaunistavat juhlamekkoa. Itse tykkään muhkeasta neuleesta yhdistettynä helmikaulukseen tai raidallisesta trikoopaidasta ja hopeansävyisestä kimaltavasta kauluksesta yhdessä. Miten itse pukisit kauluksen?

Kauluksia voi siis ostaa tällä hetkellä melkein mistä vain (erityisesti H&M:n valikoima on monipuolinen ja edullinen), mutta sellaisen voi myös tehdä itse. Netti on täynnä ohjeita ja esimerkiksi Pinterestistä sekä Googlesta löytyy paljon malleja sekä ohjeita. Irtokaulus tai detachable collar hakusanoilla pitäisi päästä hyvään alkuun...

Kunnon kauluksessa on kangasta pohjana/alaosassa ja helmiä tai kiviä ommeltuna tai liimattuna siihen päälle, mutta olemassahan on myös kauluksen tyyppisiä kaulakoruja, jotka ovat myös todella kivoja. Allaolevassa kuvassa on todella kaunis kaulakoru, joka on kauluksen mallinen ja pituinen, mutta ehkä jopa monikäyttöisempi kuin kangaskaulus.

Kumpi on sinun suosikkisi?

Comments

Popular Posts